KNZB

  • Arena
  • Innax
  • Variopool
  • Menzis
  • Lotto
  • Herbalife
HomeActueelNieuwsBericht

Nederlandse Waterpolodames op weg naar WK 2013

woensdag 3 oktober 2012

Na een rustperiode zijn de Nederlandse waterpolodames weer begonnen aan de voorbereidingen op een nieuw internationaal seizoen. De dames werken onder anderen via de voorronden van de FINA World League in het 1e kwartaal van 2013 toe naar kwalificatie voor de finale van de World League (3-8 juni) en deelname aan het WK 2013 in juli in Barcelona.


De Nederlandse waterpoloselectie bestaat uit: Ilse van der Meijden (UZSC), Debby Willemsz (ZPB H&L Productions), Laura Aarts (Polar Bears), Iefke van Belkum (Sthurm 2002, Rus) Harriet Cabout (Widex GZC DONK), Biurakn Hakhverdian (ZVL), Lieke Klaassen (Het Ravijn), Robbin Remers (WIDEX GZC DONK) , Vivian Sevenich (Polar Bears), Sabrina van der Sloot (Widex GZC DONK), Yasemin Smit (Het Ravijn), Nomi Stomphorst (Plebiscito Padova, Ita), Marloes Nijhuis (Widex GZC Donk), Liselotte Smits (UZSC), Maud Megens (Widex GZC DONK) en Hanneke Slagter (ZVL).

Mieke Cabout heeft besloten in ieder geval dit jaar een stapje terug te doen en ervoor gekozen om zich vooral te richten op haar studie. Ook Rachelle Steur, die een uitnodiging voor de selectie had ontvangen van bondscoach Mauro Maugeri, heeft bedankt voor het topsportprogramma en zal zich gaan focussen op haar maatschappelijke carrière.

“Het is een grote uitdaging om met deze jonge talentvolle ploeg aan de slag te gaan. Er zit beslist potentie in deze ploeg; het is erg belangrijk dat we een goed wedstrijdprogramma ter voorbereiding op het WK van 2013 tot stand weten te brengen. Dat wordt immers ons eerstvolgende meetmoment.”, aldus de bondscoach Mauro Maugeri.

Nederlandse Waterpolodames op weg naar WK 2013