KNZB

  • Arena
  • Innax
  • Variopool
  • Menzis
  • Lotto
  • Herbalife
HomeKNZB voorVerenigingen/bestuurdersLeven Lang ZwemmenKlaar voor de start!

Klaar voor de start!

Het KNZB product ‘Klaar voor de start?!’ is dé actieve start voor een Leven Lang Zwemmen! Het product ondersteunt zweminstructeurs die graag werken met een duidelijke basisleergang voor het leren zwemmen. Zo bestaat ‘Klaar voor de start?!’ uit een methodische opbouw en talloze variaties en mogelijkheden aan oefenstof.

Lesmap én DVD
Het product is gericht op het aanleren en verbeteren van de verschillende zwemslagen en de startduik. Het biedt handvatten voor het aanleren van de basisvaardigheden van het zwemmen. Van watergewenning tot echte zwemslagen, alle fasen komen aan bod. ‘Klaar voor de start?!’ bestaat uit een lesmap met uitleg en oefenstof en een DVD waarop verschillende lessituaties zijn verfilmd zoals deze ook in de praktijk plaatsvinden. Gebruik de map als naslagwerk voor nieuwe ideeën en variaties op bekende oefeningen en bekijk de DVD ter inspiratie! 

Bestellen
‘Klaar voor de start?!’ is gemakkelijk te bestellen in onze webshop. Dus bestel nu je eigen ‘Klaar voor de start?!’ in de webshop!

Bijscholingen
De KNZB organiseert bijscholingen voor instructeurs elementair zwemmen niveau 2 en 3. Kijk voor de data bij opleidingen.

Tijdens deze bijscholing maak je kennis met de methodische opbouw van ‘Klaar voor de start?!’ en krijg je richtlijnen voor de implementatie van het product in de vereniging. In het praktijkgedeelte worden een aantal oefeningen uit de map behandeld. Na afloop kun je de map voor een voordelige prijs direct bestellen! ! 
 
Nieuw! ‘Klaar voor de Start?!’ bijscholing aan huis!
Met ingang van september 2010 komt de KNZB, op aanvraag,  naar u toe voor het bijscholen van uw kaderleden m.b.t. de methodische opbouw ‘Klaar voor de Start?!’ Een KNZB medewerker neemt samen met uw kaderleden de methode door en stelt een plan van aanpak op. Uw vereniging kan er gelijk mee aan de slag.
Aanvragen kunt u indienen via de afdeling Opleidingen.
Meer Leven Lang Zwemmen
Voor het merendeel van de zwemverenigingen en zwembaden in ons land is het werven en behouden van leden of klanten een belangrijk thema. De KNZB ondersteunt dit en creëert daarom een passend aanbod voor zwemmers van jong tot oud, onder het thema Leven Lang Zwemmen.
Binnen dit thema staan verschillende projecten centraal. Deze projecten zijn bedoeld voor sportstimulering, ledenwerving en ledenbehoud en zijn als activiteit te organiseren door zowel zwemverenigingen als zwembaden. Unieke evenementen waarmee je als vereniging of zwembad zelf aan de slag kunt!

Voor meer informatie over één van deze projecten kun je contact opnemen via levenlangzwemmen@knzb.nl