KNZB

  • Arena
  • Innax
  • Variopool
  • Menzis
  • Lotto
  • Herbalife
HomeWedstrijdsportZwemmenNieuwsBericht

NK Sprint levert nog meer records op

zondag 26 juni 2011

Na een eerste succesvolle dag, leverde ook de tweede dag van het NK Sprint een aantal nieuwe records.
NK Sprint levert nog meer records op
 
In het zwembad de Aquarena werd in de ochtend al een nieuw wereldrecord gezwommen in de gehandicapten S14 klasse. Magda Toeters zwom in 1:11:92 de 100 wisselslag en zette hiermee het wereldrecord op haar naam. In de finale ging ze hier vervolgens nog eens met 69 honderdsten van een seconde onder.
 
In hetzelfde programmanummer wist Chantal Molenkamp het Nederlands Record S10 op haar naam te zetten. Zij verbeterde haar tijd vervolgens in de finale, waardoor het nieuwe NR op 1:14.68 staat.
 
Magda en Chantal gingen in de finale ook nog eens de strijd aan op de 50m vlinderslag. Met een verschil van 0.18 seconden wist Magda de race op haar naam te zetten en zette hiermee ook een nieuw Nederlands Record.
 
Joey de Ruiter bleek ook nog wat over te hebben na de series. In de series van de 50m rugslag wist hij het Kampioenschap Record al op zijn naam te zetten. Hij verbeterde vervolgens in de finale zijn eerder gezwommen tijd, waardoor het nieuwe record nu op 24.37 komt te staan.
 
Hinkelien Schreuder verloor vandaag haar Kampioenschaps Record op de 100m wisselslag aan Lotte Goossen. De zwemster van RTC Dordrecht verbrak het record uit 2007 met zo’n viertiende van een seconde.

Alle uitslagen zijn te vinden op de livetiming-pagina.
De foto's vindt u hier.