Code Blauw: zwem sportief!

Met Code Blauw laten de KNZB, (zwem)verenigingen, zwemscholen en zwembaden zien dat we ons samen sterk maken voor een sportief en veilig zwemklimaat. Het is onze ambitie om een blauwe golf te creëren, waarbij iedereen elkaar aansteekt om op een positieve manier met elkaar, met de sport en met de faciliteiten om te gaan.

Code Blauw staat voor: respect, sportiviteit, veiligheid en plezier!
Wij streven naar een zwemklimaat, waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat, zich houdt aan de regels, zich inzet om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en vooral veel plezier maakt samen.

Voor verenigingen

Voor zwembaden

Meer info

Toolkit

Veiligheid

Binky

​Download

Promomateriaal Code blauw

Aanvragen
 

Animatiefilm Wat is voor jou de druppel
Bekijk
 

Actiekalender Grensoverschrijdend gedrag
Downloaden

Incidentenprotocol KNZB
Meer info

 

Dilemmaspel
Meer info
 

E-mailbanner Code Blauw
Download

Toolkit

Respect en Sportiviteit

Voor verenigingen:

Animatiefilm Sportiviteit & Respect
bekijk

Stappenplan voor verenigingen
download

Poster
download

Digitale banner 1
​download

Digitale banner 2
download

Spiegelkaart
download


Voor bestuurders:

Sportief Besturen
meer info

Handige tips voor bestuurders
download

Verenigingsbox
meer infoVoor coaches en trainers:

​​Sportief Coachen
meer info

Handige tips voor coaches
download

Nieuws

Campagne 'Spiegeltje Spiegeltje' stimuleert sportiviteit en respect

Het sport seizoen is weer van start. We hechten veel waarde aan sportiviteit en respect, ze bepalen voor een groot deel het sportplezier. Daarom starten we een vervolg-campagne Code Blauw die sportief en respectvol gedrag stimuleert. 

Sport gaat over sportplezier, jezelf verbeteren, over prestaties en successen, over winst en verlies. Helaas zien we nog regelmatig onsportief gedrag. Vaak onbedoeld, het gebeurt in het heetst van de strijd. Maar hoe groot of klein ze ook zijn, deze incidenten zijn van invloed op het plezier dat we met z’n allen beleven aan de zwemsport. Dat moet anders.

Kijk in de spiegel
Als onderdeel van Code Blauw presenteert de KNZB de campagne ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, hoe gedraag ik me in het zwembad en langs de kant?’.
Lees hier verder.


 

Code Blauw steeds bekender

Hoewel de periode tussen de 0-meting en de 1-meting relatief kort was, lijken de eerste effecten van Code Blauw voorzichtig positief. Vooral de bekendheid van de campagne en de bewustwording van het probleem zijn flink toegenomen. Bij de daaropvolgende acties is echter nog een wereld te winnen. Op 10 oktober werd in het zwembad Krommerijn in Utrecht een symposium gehouden over Code Blauw, waarbij zowel werd teruggeblikt op het eerste jaar  als is gebrainstormd over de toekomst. Ook was er aandacht voor best practices.

De bewustwordingscampagne Code Blauw werd in het voorjaar 2015 gelanceerd. Streven van de campagne was om een omgeving te creëren die voor iedereen die gebruik maakt van het zwembad als plezierig en veilig wordt ervaren. In de campagne.....

Lees hier uit het gehele artikel uit Keerpunt. 

  

Volg CodeBlauw via Instagram