passie voor water
Zwemmen
Zwemmen
Zwemmen
Zwemmen
Zwemmen
KNZB

De nieuwe koers

Al ruim 125 jaar zet de KNZB zich in voor de zwemsport. Het begon met iedereen leren zwemmen en het organiseren van wedstrijden. Nederlandse zwemmers en zwemsters deden al vanaf het begin mee aan de Olympische Spelen. Maar zwemmen is meer dan (top)sport. Zwemmen is de gezondste manier van bewegen. De KNZB wil daarom meer dan een bond voor wedstrijdzwemmers zijn. De KNZB wil een bond worden voor iedereen die graag zwemt. De KNZB vind je overal waar zwemwater is.

Van leren zwemmen tot goud in Rio en alles daar tussenin

Nederland is een waterland. Het is dan ook niet vreemd dat bijna elke Nederlander als kind heeft leren zwemmen. Na een dag hard werken is zwemmen ontspannend en verfrissend. En voor iedereen die fit of gezond wil blijven, is zwemmen de ideale workout. Maar je wilt wel dat het water schoon is en dat je veilig kunt zwemmen. En sommigen willen meer. Zwemmen is een technische sport, dus je kunt wel wat extra instructie gebruiken. En wil je jezelf uitdagen door aan een zwemvierdaagse of cityswim mee te doen, dan is een zwemclinic of een gericht trainingsprogramma best handig. De KNZB, de zwemverenigingen en onze partners hebben de expertise, de faciliteiten en het enthousiasme om iedere zwemmer in Nederland te helpen met zijn persoonlijke doel. Ook als je geen medailles wilt winnen.

De nieuwe huisstijl

De Koninklijke Nederlandse Zwembond. Drie woorden met elk een eigen betekenis. Samen staan ze voor een organisatie van mensen die zich door de passie voor water en zwemmen met elkaar verbonden voelen. De oranje leeuw met blauwe manen staat hier symbool voor. Bij de leeuw voelt iedere Nederlander zich thuis. De leeuw maakt ons tot winnaars.

Inspiratie

~

Ons nieuwe beeldmerk: een oranje leeuw met blauwe manen.

Iedereen die van sport houdt kent de leeuw. Met zijn blauwe manen regeert hij nu ook in het water.

~

Onze payoff:
passie voor water is onze drijfveer.

Golf

passie voor water

~

Ons logo: de KNZB zet zich in voor iedereen die van zwemmen houdt.

passie voor water