De zwemsporten

201123 rodelijninleegzwembad gekochtopshutterstock

Kennismaken met de zwemsporten

Zwemmen is voor iedereen, van jong tot oud. Het houdt je fit en gezond en er is weinig kans op blessures. Er zijn verschillende zwemsporten, zoals zwemmen, waterpolo, schoonspringen en synchroonzwemmen. Ook voor mensen met een lichamelijke beperking is de zwemsport uitermate geschikt.

Verder na je zwemdiploma
Heb jij je zwemdiploma gehaald en wil je blijven zwemmen? Ben jij een echte waterrat en vind je het echt kicken om 'van de hoge' te springen, zo hard mogelijk naar de overkant te zwemmen, van de glijbaan te 'roetsjen' of de mensen nat te spetteren met een 'bommetje'?

&feature=youtu.be

Zwemverenigingen hebben hier allerlei leuke activiteiten voor om jou kennis te laten maken met de zwemsport. Soms doet een zwemvereniging aan Swimstar.

Met Swimstar leer je in 4 lessen (Shoot, Trick, Action en Race) iets van wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen, schoonspringen en waterpolo. Na elke les krijg je een sticker die je op een diploma plakt. Na 4 lessen heb je een volgeplakt diploma en ben je een SwimSTAR!

Ook het Sterrenplan is een mogelijkheid. Met het KNZB Sterrenplan kun je kennismaken met de 4 verschillende zwemsporten: zwemmen, waterpolo, schoonspringen en synchroonzwemmen. Je leert samen met je vriendjes en vriendinnetjes sporten, het zwemmen lang vol te houden, trucjes in het water en nog veel meer.

Wanneer je een onderdeel erg goed kunt, ontvang je een sticker voor op de poster, en wanneer je alle oefeningen van een onderdeel goed hebt afgerond, ontvang je een certificaat!

Maar verenigingen hebben nog veel meer leuke activiteiten! Zwemmen is supergezellig en gezond. Je kunt het op elk niveau doen, puur voor de lol of juist heel fanatiek.

Er zijn in Nederland zo'n 450 zwemverenigingen, dus er zit er vast ook wel één in jouw dorp of stad. Wedden dat je heel snel allemaal nieuwe vrienden en vriendinnen maakt?

Kijk in onze verenigingszoeker voor een vereniging bij jou in de buurt.