• Schoonspringen

Eindhoven Diving Cup 2023

18 januari 2023

Schoonspringen

Nog zo’n drie weken te gaan en dan gaat de 23e editie van de Eindhoven Diving Cup van start! Van 2 tot en met 5 februari aanstaande meten meer dan 160 deelnemers uit 12 verschillende landen zich met elkaar in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven voor één van de eerste kwalificatiemomenten van het jaar. Daarnaast laten ook Celine van Duijn, Inge Jansen en andere schoonspringers van Team NL zich tijdens het toernooi van hun beste kant zien.

Where future stars compete
Eindhoven Diving Cup is de grootste internationale schoonspringwedstrijd in Europa. Niet voor niets dat er 25 teams aan mee doen. Zelfs van ver buiten Europa! Zo doen er dit jaar bijvoorbeeld schoonspringers uit Saudi Arabië mee.

Kortom: een groots toernooi waar alle sporters uit elke leeftijdscategorie de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Om zich te kwalificeren, verbeteren én om inspiratie van elkaar op te doen. Niet verwonderlijk dat het aantal inschrijvingen nog steeds elk jaar stijgt. Tijdens de komende Eindhoven Diving Cup vinden er gedurende de vier wedstrijddagen ruim 450 starts plaats!

In de diverse leeftijdscategorieën wordt er individueel gesprongen van de 1- en 3-meter planken en van de toren. Daarnaast wordt er synchroon gesprongen van de 3-meter planken.

Vier springers van TeamNL komen ook in actie onder leiding van bondscoach Ramon de Meijer. Olympiërs Celine van Duijn en Inge Jansen zijn ook van de partij: Celine op de 1 meter- en 3 meterplank en samen zijn ze te zien bij het onderdeel synchroon 3 meter.

Iedereen is welkom!
Iedereen die Eindhoven Diving Cup wil bezoeken is van harte welkom in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, Antoon Coolenlaan 1, Eindhoven.

Wedstrijdschema

Wedstrijddata en -tijden:

  • Donderdag 2 februari: 09.00 uur tot 17.30 uur
  • Vrijdag 3 februari: 09.00 uur tot 18.30 uur
  • Zaterdag 4 februari: 09.00 uur tot 18.00 uur
  • Zondag 5 februari: 09.00 uur tot 13.00 uur

Kaarten verkrijgbaar aan de kassa van het Zwemstadion:

  • Volwassenen: € 5,- per dag
  • Kinderen tot 12 jaar: gratis mits onder begeleiding van volwassene
  • Kaart voor 3 dagen: € 12,-
  • Kaart voor 4 dagen: € 15,-

Je kunt ook al tickets reserveren, via deze link.

Social media
Op Instagram, YouTube, Facebook en Twitter zijn wij te vinden onder de naam eindhovendivingcup. De wedstrijden zijn via YouTube ook live te volgen.