• Wedstrijdzwemmen

Competities & Circuits

Competities Circuits

Competities & Circuits

De ruim 400 zwemverenigingen in Nederland doen bijna allemaal ook aan wedstrijdzwemmen. Elk weekend kan er wel ergens een wedstrijd gezwommen worden, vanaf de jongste minioren (zonder startvergunning) zijn er al Swim4fun en Ready2race activiteiten tot en met de Finaleronde van de KNZB Zwemcompetitie. Op deze pagina treft u per wedstrijdtype bepalingen en programma's.

Bepalingen & programma's

Nationale wedstrijden:

Onderstaande wedstrijden hebben een landelijk klassement of karakter, hoewel voorronden en/of competitieklasses ook regionaal kunnen zijn ingedeeld. Zo bestaat de KNZB Zwemcompetitie nationaal uit de Ere- en Eerste divisie en komt men regionaal uit in de A-, B- of C-klasse.

Regionale wedstrijden:

Vele wedstrijden worden regionaal gezwommen. Voor de jongste kids beginnen we het seizoen met de Minioren ClubMeet, waarvan in december de Regio ClubMeet Finale wordt gezwommen. In 2022 gaan we verder met het Miniorencircuit, waarvan aan het einde van het seizoen de Regio Minioren Finales zullen plaatsvinden.

Voor Junioren, Jeugd en Senioren organiseren de Regio's meerdere Regionale of Provinciale wedstrijden, zoals de Estafette-, de Winter/Sprint- en de Zomerkampioenschappen.

Minioren

Kampioenschappen

Voor aanvullende informatie, andere regionale wedstrijden en regionale bepalingen verwijzen wij naar de verschillende regiowebsites: