Evenementen

De KNZB houdt je op de hoogte van de belangrijkste evenementen die in Nederland plaatsvinden.
Agenda
-
04 oktober - 23 november 2023
Trainersbegeleiding - Coach de coach
-
07 oktober 2023 00:00-00:00
NK Waterbasketbal 2023
-
07-08 oktober 2023
Minioren Circuit 1
-
08 oktober 2023 13:15-17:00
08-10-2023 | Seizoen Startwedstrijd Schoonspringen
-
09 oktober 2023 19:00-22:00
09-10-2023 | Workshop Leer Beter Waarnemen!

NK Waterbasketbal
Na afloop van de regionale toernooien wordt in mei het NK waterbasketbal gehouden. Aan deze toernooi doen 8 teams mee uit Nederland. De 8 teams zijn als volgt verdeeld: Kampioen van vorig jaar, Organiserende team en 2 teams uit de regio noord, oost en zuid. De NK van 2023 wordt gehouden op zaterdag 07 oktober in Meppel bij vereniging De Reest.

Para Swimming World Championships
Van 31 juli tot 6 augustus 2023 vindt in Manchester de 11e editie van de wereldkampioenschappen parazwemmen plaats. De wedstrijd vindt plaats in het Manchester Aquatics Centre. Manchester 2023 wordt de derde keer dat het WK in Groot-Brittannië wordt gehouden, na Glasgow 2015 en Londen 2019.
Inhoud
Diverse veelgestelde vragen over het organiseren van evenementen
2.4 Voor de official/organisatie
1. Ik help er aan mee dat een evenement of wedstrijd soepel kan verlopen:
a. Daarom zorg ik ervoor dat ik op tijd aanwezig ben zodat ik kan deelnemen aan de juryvergadering.
b. Ik zorg ervoor dat ik tijdig naar mijn plaats ga als ik moet jureren of schrijven.
c. Ik ondersteun de scheidsrechter en de organisatie actief met het in goede banen leiden van de wedstrijd.
2. Ik zorg voor een positieve houding tijdens het gehele evenement of de wedstrijd:
a. Daarom concentreer ik mij als ik jureer alleen op de wedstrijd en de verrichtingen van de springer die aan de beurt is en laat ik mij niet afleiden door anderen.
b. Als ik jureer praat ik niet met anderen en zorg ervoor dat de springer die aan de beurt is ziet dat ik geïnteresseerd ben in wat hij/zij gaat doen. Ik zit dus rechtop en ga niet rond kijken.
c. Ik ben KNZB official en geen verenigingsofficial en treedt daarom onpartijdig op.
d. Waar nodig ondersteun ik de scheidsrechter en de organisatie met het goede verloop van de wedstrijd.
e. Ook tussen de wedstrijdonderdelen in blijf ik aanspreekbaar als onpartijdig official.
3. Ik ben tussen de series door aanspreekbaar op mijn jureren:
a. Als een mede jurylid of een springer na afloop van een wedstrijdonderdeel vraagt om uitleg over een cijfer geef ik daar serieus antwoord op.
b. Ik zal mij onthouden van het geven van mijn (negatieve) mening over het functioneren van andere officials aan anderen dan de betreffende official zelf.
c. Als ik vraagtekens heb bij de keuzen van andere juryleden spreek ik die daar na afloop van een onderdeel zelf op aan en vraag hem of haar om een toelichting.
4. Veiligheid is voor het springen heel belangrijk:
a. Daarom zal ik altijd ingrijpen in geval dat ik een gevaarlijke situatie constateer. Ik vertel dit ook aan de organisatie zodat zij daar gepast actie op kunnen nemen.
b. Als dat nodig is zorg ik er ook voor dat andere springers veilig bezig zijn.
Organiseren van het NMK
Organisatie: De KNZB organiseert de Nederlandse Masters kampioenschappen schoonspringen in samenwerking met een vereniging, een samenwerkingsverband van verenigingen of een KNZB-regio. Een partij die een NMK schoonspringen samen met de KNZB wil organiseren moet dit aangeven bij de KNZB die vervolgens besluit of het NMK wordt toegewezen. Als er geen verenigingen solliciteren voor de NMK of delen daarvan, dan zal dit evenement voor dat seizoen vervallen.
In Nederland sluit de jongste leeftijdsgroep van de categorie Masters aan op de leeftijdsgroep A. Dit betekent dat in Nederland al vanaf de leeftijdsjaargang van en met 19 jaar kan worden deelgenomen aan Masters wedstrijden. Een masters wedstrijd kan alleen als Nederlands Masters kampioenschap worden erkend als voor Nederlandse springers ook de leeftijdscategorie 19-24 is opgenomen voor de individuele onderdelen en de leeftijdscategorie 38-49 voor synchroon springen.
Wie organiseert de Zwem4daagse?
De zwem4daagse wordt lokaal georganiseerd. Vaak is de organisator een vereniging of zwembadexploitant, maar ook gemeenten, stichtingen, buitenbaden of campings kunnen een zwem4daags organiseren. De KNZB organiseert dus zelf geen zwem4daagses maar ondersteunt (lokale) organisaties. Geïnteresseerd om een zwem4daagse te organiseren? Neem contact met ons op via zwem4daagse@knzb.nl of kijk op onze website.
Wat moeten we doen om een Zwem4daagse te organiseren?
Op onze website vind je een stappenplan voor het organiseren van een Zwem4daagse. Nadat je een datum hebt bepaald kun je je event aanmelden in onze gratis ‘Plan je event’ tool. Wanneer jullie dit hebben gedaan worden jullie stap voor stap ondersteund in de organisatie van jullie Zwem4daagse.
Organiseer je de Zwem4daagse voor het eerst? We denken graag met je mee, mail dan naar zwem4daagse@knzb.nl met de vraag of wij contact met jullie op willen nemen met betrekking tot de organisatie van jullie Zwem4daagse. Vermeld daarbij jouw telefoonnummer en tijdstip/dag waarop je bereikbaar bent.
Wat doet de KNZB in de organisatie van de zwem4daagse?
De KNZB ondersteunt lokale organisaties in het organiseren van een zwem4daagse. We stellen gratis een platform (Plan je event) met inschrijfmodule beschikbaar voor organisaties. We bieden hulpdocumenten, tips en denken graag mee. Ook kun je de Nationale Z4D medailles en promotieproducten bestellen in onze webshop.
1.2 Organisatie Landelijk wedstrijdcircuit schoonspringen
De KNZB organiseert het Landelijk wedstrijdcircuit schoonspringen in samenwerking met een vereniging. Het programma bestaat uit 3 wedstrijddagen. Deelnemers mogen op basis van leeftijdgroep, zoals die geldt voor de springer in 2023, deelnemen aan één van de circuits 1 tot en met 7. Daarnaast kunnen deelnemers kiezen voor circuits 8 of 9 X-diving.