Wedstrijdzwemmen

2021 07 27 Olympische Spelen Tokio zwemmen Start Kira Toussaint finale 100 rugslag 50429891 ORANGE PICTURES

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen is de grootste sporttak binnen de KNZB. Wekelijks beoefenen zo'n 20.000 zwemmers en zwemsters hun sport, van club- tot internationaal niveau. Daarnaast zijn er ook wekelijks trainers en vrijwilligers actief tijdens trainingen en wedstrijden binnen het verenigingsleven. Er is een groot aanbod aan verschillende typen wedstrijden en afhankelijk van de leeftijd, het niveau of wellicht de handicap kan er aan bepaalde soorten wedstrijden worden deelgenomen. Op deze en alle pagina's in het menu aan de rechterkant vind je alle informatie over de georganiseerde zwemsport.

Rode Lijn

Prestatie- en herrinneringsmedailles

Op deze pagina vind je informatie over sportprijzen en prestatie- en herinneringsmedailles.

201208 zwemmers wedstrijd onderwater keerpunt

Wisselslag Training Club

Om in 2032 succesvol te zijn willen we het basisniveau van onze jonge sporters gaan ontwikkelen. Door meer, harder en uitdagender te trainen kunnen zwemmers hier samen met hun coach naar toe werken. De Wisselslag Training Club biedt een kijkje in de keuken van hard en uitdagend trainen. Door mee te doen aan de Wisselslag Training Club ontvang je wekelijks twee uitdagende sets van voormalig wereldkampioen 200m wisselslag en bondscoach Marcel Wouda.

Nederlandse zwemmers in het buitenland

TeamNL zwemmen-vrouwen-medaille

TeamNL Wedstrijdzwemmen

TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Namens de KNZB komen TeamNL Wedstrijdzwemmen, Waterpolo, Synchroonzwemmen, Schoonspringen en Para-Zwemmen in actie tijdens internationale evenementen. Op deze pagina kun je bekijken wanneer de sporters in actie komen, wie de leden van TeamNL zijn en hoe jij jouw favoriete sporters kunt volgen en in actie kunt zien komen. Lees hier meer over TeamNL Wedstrijdzwemmen.