Para-zwemmen

52560431917 fe3200c0c3 o
News 13

Para-zwemmer van de maand!

De lessen van Liesette

“Je handicap moet geen beperking zijn…”


Een tijdje geleden begeleidde ik de visueel gehandicapte zwemster Liesette Bruinsma bij een presentatie en clinic op het CIOS in Arnhem. Of ze de toekomstige sportdocenten iets wilde vertellen over hoe ze het beste kunnen omgaan met mensen met een handicap in hun klas of groep. De belangrijkste les van Liesette? “Zorg ervoor dat je handicap geen beperking is!”

Net als de CIOS-studenten luisterde ook ik ademloos naar de prachtige verhalen van de Friezin. Bijvoorbeeld over hoe haar vader Liesette ooit op de trein in Leeuwarden zette op weg naar de centrale trainingen van de Paralympische selectie in Amersfoort. Ze was toen 13 (!) jaar, alleen en blind…

50931528 ORANGE PICTURES

TeamNL Para-Zwemmen

TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Namens de KNZB komen TeamNL wedstrijdzwemmen, Waterpolo, Synchroonzwemmen, Schoonspringen en Para-Zwemmen in actie tijdens internationale evenementen. Op deze pagina kun je bekijken wanneer de sporters in actie komen, wie de leden van TeamNL zijn en hoe jij jouw favoriete sporters kunt volgen en in actie kunt zien komen. Lees hier meer over TeamNL Para-Zwemmen.