Schoonspringen

Daphne Wilms ORANGE PICTURES

In Nederland hebben we succesvolle schoonspringers. Zo veroverde Celine van Duijn tijdens de EK in Kiev in 2019 een zilveren medaille. Op de Olympische Spelen in 2021 in Tokyo sprong ze naar een buitengewone tiende plaats in de finale van de 10-metertoren. Inge Jansen behaalde op dezelfde spelen de vijfde plaats in de finale van de 3-meterplank.​

1000033385

Schoonspringen is

een sport voor iedereen met een flinke portie enthousiasme, lef en doorzettingsvermogen. Zo mooi mogelijk van een plank of toren springen en zo min mogelijk spetters maken als je het water raakt. Dat is de kunst. Een combinatie van turnen, acrobatiek en trampolinespringen in het zwembad.

Er zijn meer dan 80 sprongen: van een zweefduik tot drievoudige achterwaartse gehoekte salto met schroef. Er zijn wedstrijden voor beginners en gevorderden. De jury let daarbij niet alleen op techniek, maar ook op elegantie, souplesse, hoogte en netheid. De wedstrijddagen zijn vooral erg gezellig.

Synchroonspringen doe je samen met je vriendje of vriendinnetje. Je maakt dan tegelijkertijd precies dezelfde sprong van plank of toren. Voor het publiek is het spectaculair om te zien, synchroonspringen is enorm populair.

1000017905

TeamNL Schoonspringen

TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Namens de KNZB komen TeamNL Wedstrijdzwemmen, Waterpolo, Synchroonzwemmen, Schoonspringen en Para-Zwemmen in actie tijdens internationale evenementen. Op deze pagina kun je bekijken wanneer de sporters in actie komen, wie de leden van TeamNL zijn en hoe jij jouw favoriete sporters kunt volgen en in actie kunt zien komen. Lees hier meer over TeamNL Schoonspringen.

Jouw naam

Vul hier je naam in.

Vul je mailadres in, zodat we contact met jou op kunnen nemen.

Schrijf hier je bericht..

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op bij vragen of andere zaken die je kwijt wil.