Schoonspringen

55745948 ORANGE PICTURES

In Nederland hebben we succesvolle schoonspringers. Zo veroverde Celine van Duijn tijdens de EK in Kiev in 2019 een zilveren medaille. Op de Olympische Spelen in 2021 in Tokyo sprong ze naar een buitengewone tiende plaats in de finale van de 10-metertoren. Inge Jansen behaalde op dezelfde spelen de vijfde plaats in de finale van de 3-meterplank.​

1000033385

KNZB schoonspringtrofee

De KNZB schoonspringtrofee is de verenigingsprijs voor de Nederlandse kampioenschappen.

Per individueel onderdeel krijgt, op basis van de totale einduitslag van het N(J)K, alleen de hoogst genoteerde springer per Nederlandse vereniging punten. Hiervoor wordt bij de individuele onderdelen een aparte geschoonde trofee uitslag gemaakt waarin steeds alleen de hoogst genoteerde springer per vereniging per onderdeel is opgenomen. Op basis van de plaatsing in die “trofee-uitslag” worden punten aan de vereniging toegekend.

1000017905

TeamNL Schoonspringen

TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Namens de KNZB komen TeamNL Wedstrijdzwemmen, Waterpolo, Synchroonzwemmen, Schoonspringen en Para-Zwemmen in actie tijdens internationale evenementen. Op deze pagina kun je bekijken wanneer de sporters in actie komen, wie de leden van TeamNL zijn en hoe jij jouw favoriete sporters kunt volgen en in actie kunt zien komen. Lees hier meer over TeamNL Schoonspringen.

Jouw naam

Vul hier je naam in.

Vul je mailadres in, zodat we cotnact met jou op kunnen nemen.

Schrijf hier je bericht..

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op bij vragen of andere zaken die je kwijt wil.