• Partners

KNZB Businessclub

2024 KNZB Businessclub Brochure

Join the Waterpolo Wave

De KNZB Businessclub organiseert al vele jaren mooie , inspirerende en leuke bijeenkomsten voor de trouwe leden. In 2024 zetten we een grote stap vooruit met een upgrade van de bijeenkomsten, diverse extra's voor de leden en de focus gaat weer volledig op het waterpolo. De passie voor deze mooie sport bindt ons allemaal. Lees in deze brochure meer over de club en over het programma voor 2024.

VASCO BC 2022

KNZB Business Club

De KNZB is de sportbond voor de zwemsporten. De businessclub richt zich op het waterpolo, maar daarnaast is de KNZB ook dagelijks bezig met wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen, schoonspringen, openwaterzwemmen en voor sporters met een beperking is er para-zwemmen en waterbasketbal.

Natuurlijk gaat de KNZB voor goud op grote evenementen, maar in een waterland als Nederland is het zwemmen een belangrijk onderdeel van het leven en zet de bond zich maatschappelijk op veel vlakken in zodat zoveel mogelijk mensen veilig in het water kunnen sporten op de manier hoe zij willen.

31135596 34ba b3b8 82fa 9fc2dc8b5974

Terugblik op eerdere bijeenkomsten

EK Waterpolo in Eindhoven
De EK Waterpolo was in Nederland! Onverwacht, maar toch ontzettend leuk. In 7 weken tijd werd het zwembad in Eindhoven omgebouwd tot Waterpolo stadion. De KNZB Businessclub was aanwezig bij de halve finales tussen Nederland en italië. Vooraf werd er gegeten samen met de Olympisch Gouden selectie uit 2008. Kortom een avond om niet snel te vergeten.

''14'' de Musical bij AFAS Leusden
In juni waren we te gast bij het AFAS theater in Leusden. Het prachtige nieuwe theater was niet alleen een mooie locatie om gezamenlijk te dineren, maar ook om vervolgens vanaf uitstekende plekken de musical over het leven van Johan Cruijff te bewonderen.

Jeroen Otter BC

Terugblik op eerdere bijeenkomsten

Waterpolo Watchparty met Olympisch kampioenen
Begin september speelden de Nederlandse waterpolodames de halve finales van de EK in Kroatië. In de tuin van het kantoor van hoofdsponsor VASCO Consult hebben we daarom een watchparty georganiseerd. Inclusief een grillmaster, een lekker zonnetje, grote schermen en analyses van Olympisch kampioenen Daniëlle de Bruijn en Robin van Galen.

Op de KNVB Campus met Jeroen Otter
De vierde en laatste bijeenkomst van het jaar vond plaats op de KNVB Campus in Zeist. Deze bijeenkomst werd samen met businessclublid Freepack Software georganiseerd. Jeroen Otter, voormalig bondscoach van het shorttrack, was te gast en inspireerde ons met zijn verhaal.

Drie Waves - Kies het pad wat het beste bij jou past

TeamNL
Via deze wave ondersteun je de TeamNL selecties van de heren en de dames. In TeamNL spelen de beste spelers van ons lanf Help hen op weg naar het allerhoogste tijdens EK's ,WK's en de Olympische Spelen!

Jong Oranje
Via de Jong Oranje wave ondersteun je een Jong Oranje selectie naar keuze. De grootste talenten van ons land trainen hard om uiteindelijk TeamNL te bereiken en samen op kampioenschappen te presteren.

Eredivisie
Speciaal voor partners van de Eredivisieclubs. Hiermee ondersteun je jouw lokale club en kun je naast de voordelen van de club ook genieten van alle voordelen van de KNZB Businessclub.

Image 4

Exclusieve voordelen voor Businessclubleden

Als KNZB Businessclublid krijg je niet alleen de eerder genoemde bijeenkomsten, maar ook een aantal exclusieve voordelen:

 • Uitnodigingen (inclusief introducee) voor alle TeamNL wedstrijden in Nederland*
 • Uitnodigingen voor Bekerfinale en Play-off finales
 • Uitnodigingen voor Europese wedstrijden van Eredivisieclubs
 • Voor Eredivisie wave leden:
  • Seizoenskaart bij de betreffende club
 • Manmeer magazine abonnement
 • Welkomstcadeau actie:
  • Deelname aan de Business Swim met een team van 5 zwemmers

*Data en locaties van wedstrijden worden gedurende het jaar bekend

Lid worden van de KNZB businessclub

Wat zijn de voordelen van de KNZB Businessclub?


 • Uitnodigingen voor de vier jaarlijkse KNZB Businessclubbijeenkomsten
 • Uitnodigingen voor een (interne of externe) introducé voor de KNZB Businessclubbijeenkomsten
 • Mogelijkheid om zijn of haar organisatie te introduceren binnen het netwerk van de KNZB
 • Uitnodiging om zwemsportevenementen op een unieke manier te beleven
 • Voorrang bij afname hospitality bij grote zwemsport evenementen
 • Deelname partnerreizen tegen extra kosten
Wat is de sponsorbijdrage om lid te worden van de KNZB Businessclub?

Een regulier Businessclub lidmaatschap kost per jaar €2899,-*

Hiervoor krijg je de vier bijeenkomsten met een introducee en alle exclusieve voordelen die hierboven vermeld staan.

Daarnaast zijn er vanaf dit jaar twee nieuwe lidmaatschappen.

Bij het champions lidmaatschap zit de jaarlijkse partnerreis inbegrepen voor één persoon en wordt je jaarlijks uitgenodigd voor de speciale Champions bijeenkomst. Het Champions lidmaatschap kost per jaar €4928,-*

Bij het Olympic lidmaatschap zit alles van de andere lidmaatschappen inbegrepen. De grote plus is dat jij meegaat op een unieke reis naar de Olympische Spelen in Los Angeles 2028. Het Olympic lidmaatschap bedraagt €7528,-*. Dit lidmaatschap is alleen af te sluiten voor vier jaar.

*ex.btw

Wat gebeurt er met mijn bijdrage?

Van jouw sponsorbijdrage wordt 20% gebruikt om de bijeenkomsten te organiseren. 80% is sponsoring voor de waterpolosport. Afhankelijk van de gekozen wave komt dit bedrag volledig ten goede aan de betreffende eredivisieclub, een jong oranje selectie of aan TeamNL. Met jouw bijdrage kunnen deze teams beter trainen, betere faciliteiten realiseren en hun dromen najagen.

Neem voor vragen gerust contact met ons op

Kevin de Haan

Kevin de Haan

Kevin de Haan

Marketing & Partnerships

Marketing, Communicatie & Partnerships

Carlijn Hofland

Carlijn Hofland

Carlijn Hofland

Manager Marketing, Communicatie & Partnerships

Marketing, Communicatie & Partnerships

Sven Rouwenhorst

Sven Rouwenhorst

Sven Rouwenhorst

Manager Partnerships

Marketing, Communicatie & Partnerships

We hebben passie voor alle zwemsporten