Ondersteuning voor verenigingen

Vrijwilligers EK waterpolo

De KNZB is van en voor verenigingen. Samen met verenigingen en vrijwilligers zetten we ons in om het mogelijk te maken dat zoveel mogelijk mensen de zwemsport beoefenen. We ondersteunen verenigingen met informatie, tips, best-practices, voorbeelddocumenten, toolkits en diverse producten en diensten om het verenigingswerk gemakkelijker te maken.

Brian matangelo BU Pa AMS Od E unsplash

Subsidies & sponsoring

Sponsors kun je zoeken in je eigen netwerk, bedrijven van leden, bedrijven uit de buurt. Een andere manier die nu erg bekend is, zijn de sponsormethodes van individuen.

Mooi voorbeeld van deze vorm van sponsoring is clubkit.nl. Als balsportafdeling kun je ballen verkopen voor je afdeling of vereniging. Elke deelnemer krijgt een emoticon die minimaal aangekleed is. Bij elke verkoop via jou word je emoticon verder aangekleed in je clubkleding. Je speelt dus als deelnemer tegen je eigen ploeggenoten, maar ook met je vereniging tegenover andere verenigingen. 80% van de opbrengst is voor de clubkas.

Op dit moment is de tool alleen beschikbaar voor waterpolo-afdelingen. Als er 5 of meer andere zwemsporten geïnteresseerd zijn, kunnen wij de tool laten customizen voor een andere sport, zoals bijvoorbeeld het verkopen van badmutsen, neusklemmen, zemen of wat we met elkaar kunnen bedenken.

Tingey injury law firm n Spj Z12l X0 unsplash

Wet- en Regelgeving

Per 27 maart 2022 moeten de UBO’s van jouw vereniging geregistreerd zijn in het UBO-register van de Kamer van Koophandel. Dit klinkt ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. Voor de meeste verenigingen betekent het simpelweg het doorgeven van de gegevens en een kopie-identiteitsbewijs van de bestuursleden.