Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn binnen iedere sportvereniging van onschatbare waarde. Van bestuurslid tot wedstrijdsecretaris, van trainer tot commissielid of scheidsrechter: een vereniging kan niet zonder vrijwilligers.

Voor iedere vereniging is het weer een uitdaging om alle taken die er binnen de vereniging gedaan moeten worden bemand te krijgen. Daarom zetten wij op deze pagina een aantal beschikbare producten op een rij die je helpen de taken binnen jouw vereniging zo goed mogelijk te organiseren.

Vrijwilliger

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk voor de vereniging en de sport. Zonder vrijwilligers geen sport. Maar hoe vindt je deze vrijwilligers en hoe kun je vrijwilligers behouden? Handige tools en informatie voor het werven en behouden van vrijwilligers vind je op deze pagina.

Talent voor jouw club!
Om het bestuurswerk te promoten, maar ook om het bestuurs- en commissiewerk aantrekkelijker en moderner te maken ​is de KNVB samen met NOC*NSF een project gestart om verenigingen hierin te helpen. Het imago van deze functies is vaak stoffig. Het is belangrijk dat ook andere talenten zich aangesproken voelen tot zo’n rol en de waarde daarvan. Daarmee creëer je meer aanwas van nieuwe jonge competente bestuurders en krijgt het imago van besturen in de sport een positieve boost. Zoek jij hét nieuwe talent voor in de organisatie van jouw sportvereniging? Wanneer je op een andere manier durft te kijken naar de invulling van de standaard bestuursfuncties en commissies​ blijkt er ineens veel meer mogelijk! Kijk op de site talentvoorjouwclub voor meer informatie, handige tips & tricks en allerlei bruikbare tools zoals posters en filmpjes voor op je site.

Waterpolo official

Werven, behouden en waarderen van trainers, officials en bestuursleden

Trainers, instructeurs, officials en bestuursleden hebben een grote invloed op het sport- en spelplezier van de sporters, op de omgeving van de sporters (ouders) en op de groei van een vereniging. Sporters kiezen voor een sport en blijven bij de vereniging als zij het naar hun zin hebben. Omdat de sfeer goed is, maar ook omdat de kwaliteit van trainingen hoog is.

Maar: hoe werf je als vereniging nieuwe trainers, hoe zorg je dat ze goed opgeleid zijn en hoe behoud je goede instructeurs? Een goed en passend vrijwilligersbeleid is van belang voor elke vereniging. Welke doelgroepen zijn er, welke wedstrijden, welke vrijwilligers zijn nodig, hoe waarderen we deze vrijwilligers, welke opleiding en ontwikkeling is er nodig?

Verenigingsvacatures

Op zoek naar een trainer? Of ben je als trainer juist op zoek naar een vereniging? Hieronder vind je verenigingsvacatures. Door op de link te klikken lees je meer informatie over de betreffende vacature.

Vacature plaatsen?
Hier kun je gratis jouw advertentie laten plaatsen. Download het format, vul het in en mail het naar communicatie@knzb.nl. Is de vacature voltooid? Dan ontvangen wij hier graag bericht over.