• Wedstrijdzwemmen

Wisselslag Training Club

20 februari 2023

201208 zwemmers wedstrijd onderwater keerpunt

Wisselslag Training Club

Om in 2032 succesvol te zijn willen we het basisniveau van onze jonge sporters gaan ontwikkelen. Door meer, harder en uitdagender te trainen kunnen zwemmers hier samen met hun coach naar toe werken. De Wisselslag Training Club biedt een kijkje in de keuken van hard en uitdagend trainen. Door mee te doen aan de Wisselslag Training Club ontvang je wekelijks twee uitdagende sets van voormalig wereldkampioen 200m wisselslag en bondscoach Marcel Wouda.

Veelgestelde vragen

Leeftijd voor deelname

De trainingen en activiteiten van de Wisselslag Training Club richten zich op junioren- en jeugdzwemmers. Iedereen van 12 tot 18 jaar is van harte welkom.

Bij het inschrijven wordt echt niet gecontroleerd of je in de junioren- of jeugdleeftijd valt. Dus iedereen kan meedoen, hou er rekening mee dat de trainingen zijn geschreven voor junioren- en jeugdleeftijd.

Trainingsets
  • Bijna alle verenigingen in Nederland hebben trainingen van een uur of langer. De trainingsets duren tussen de 30 en 50 minuten. Voor de meeste vereniging past dit binnen de reguliere trainingstijd.
Ontvangen van de sets

De sets worden uiterlijk op de vrijdag voorafgaand aan de week aangeleverd via de mail. De sets worden aangeleverd als Microsoft Excel en als PDF bestand.

Aanpassen van sets

Omdat niet iedereen in alle verenigingen hetzelfde niveau heeft worden de sets aangeboden op 2 of 3 niveaus. Kies wat past bij jouw groep. Stel dat je met meerdere mensen op de baan de set doet, pas de set dan zo aan dat iedereen kan meedoen en dat je de set gezamenlijk kunt doen.

Het staat iedereen vrij om sets naar eigen inzicht aan te passen afhankelijk van de situatie, niveau en omstandigheden. Stel dat in jouw situatie maar 1 set per week mogelijk is dan kies je zelf welke van de twee sets je doet.

Duur van programma

De Wisselslag Training Club traint het hele seizoen met uitzondering van de zomervakantie. Het doorgaan van de activiteiten is afhankelijk van het aantal zwemmers dat meedoet aan het project.

Zomervakantie

De Wisselslag Training Club kent ook een zomerprogramma. Het doel is dat sporters fris en fit na de zomer aan het nieuwe seizoen beginnen. De Wisselslag Training Club probeert sporters uit te dagen om op een andere manier dan zwemmen in beweging te blijven. Dit onderdeel is optioneel. Meedoen mag, maar is niet verplicht.

Kosten voor deelname

De wekelijkse trainingen zijn gratis.

Aanmelden

Wil jij meedoen met de Wisselslag Training Club en wekelijks de leukste trainingsets in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button
of scan de QR-code!

Vragen?

Zijn er vragen of dingen die niet duidelijk zijn, dan mag je altijd contact opnemen. Stuur gerust een mail!
Neem contact op door een mail te sturen naar Marcel Wouda.

Marcel Wouda 2