• Wedstrijdzwemmen

Competities & Kampioenschappen

Kampioenschappen Topsport evenementen

Competities & Kampioenschappen

De KNZB organiseert jaarlijks in samenwerking met enkele van haar verenigingen een groot aantal Nationale Kampioenschappen. Van de NK Estafette aan het begin van het seizoen tot en met de NK Sprint aan het einde van het seizoen, maar ook de Qualification Meets waar top-, talent- én breedtesport elkaar ontmoeten. Per Kampioenschap kun je hieronder de belangrijkste informatie terugvinden.

De ruim 400 zwemverenigingen in Nederland doen bijna allemaal ook aan wedstrijdzwemmen. Elk weekend kan er wel ergens een wedstrijd gezwommen worden, vanaf de jongste minioren (zonder startvergunning) zijn er al Swim4fun en Ready2race activiteiten tot en met de Finaleronde van de KNZB Zwemcompetitie. Op deze pagina treft u per wedstrijdtype bepalingen en programma's.

Nationale Evenementen

NK Estafette

NJK lange baan
  • NK Junioren lb 2024 - Bepalingen (volgen z.s.m.)
  • NK Junioren lb 2024 - Limieten Junioren 3-4 (08-01-2024)
  • NK Junioren lb 2024 - Programma (volgen z.s.m.)
  • NK Junioren lb 2024 - Plaatsingslijst Junioren 1/2 (volgt z.s.m.)
  • NK Junioren lb 2024 - Ranglijst 800/1500m Jongens Junioren 1/2. (Let op: Deze wordt gezwommen tijdens het NK lb)
  • NK Junioren Kb 2024 - Ranglijst 800/1500m Meisjes Junioren 1/2. (Let op: Deze wordt gezwommen tijdens het NK lb)
NK lange baan

ONMK

Livetiming & SplashMe

Bij bijna alle KNZB evenementen wordt gebruik gemaakt van de Splash Livetiming functionaliteiten. Via deze link kom je op de Livetiming pagina's. Daarnaast heeft Swimrankings ook de beschikking over de app SplashMe (te downloaden via App Store en Google Play). Hiermee kun je live de deelnemers- en startlijsten én resultaten terugvinden van jouw favoriete wedstrijden.