• Wedstrijdzwemmen

Competities & Kampioenschappen

Kampioenschappen Topsport evenementen

Competities & Kampioenschappen

De KNZB organiseert jaarlijks in samenwerking met enkele van haar verenigingen een groot aantal Nationale Kampioenschappen. Van de NK Estafette aan het begin van het seizoen tot en met de NK Sprint eind juni, maar ook de Qualification Meets waar top-, talent- én breedtesport elkaar ontmoeten. Per Kampioenschap kun je hieronder de belangrijkste informatie terugvinden.

De ruim 400 zwemverenigingen in Nederland doen bijna allemaal ook aan wedstrijdzwemmen. Elk weekend kan er wel ergens een wedstrijd gezwommen worden, vanaf de jongste minioren (zonder startvergunning) zijn er al Swim4fun en Ready2race activiteiten tot en met de Finaleronde van de KNZB Zwemcompetitie. Op deze pagina treft u per wedstrijdtype bepalingen en programma's.

Competities & Circuits

KNZB Zwemcompetitie

De bepalingen, de deelnemende teams, het programma en de vervangende tijden voor de KNZB Zwemcompetitie zijn beschikbaar via onderstaande downloads.

Lange Afstand Circuit

Regionale wedstrijden:

Vele wedstrijden worden regionaal gezwommen. Voor de jongste kids beginnen we het seizoen met de Minioren ClubMeet, waarvan in december de Regio ClubMeet Finale wordt gezwommen. In 2022 gaan we verder met het Miniorencircuit, waarvan aan het einde van het seizoen de Regio Minioren Finales zullen plaatsvinden.

Voor Junioren, Jeugd en Senioren organiseren de Regio's meerdere Regionale of Provinciale wedstrijden, zoals de Estafette-, de Winter/Sprint- en de Zomerkampioenschappen.

Minioren

Kampioenschappen

Voor aanvullende informatie, andere regionale wedstrijden en regionale bepalingen verwijzen wij naar de verschillende regiowebsites:

Livetiming & SplashMe

Bij bijna alle KNZB evenementen wordt gebruik gemaakt van de Splash Livetiming functionaliteiten. Via deze link kom je op de Livetiming pagina's. Daarnaast heeft Swimrankings ook de beschikking over de app SplashMe (te downloaden via iTunes en Google Play). Hiermee kun je live de deelnemers- en startlijsten én resultaten terug vinden van jouw favoriete wedstrijden.

Competitiepartners gezocht

Voor het nieuwe zwemseizoen zijn de volgende verenigingen nog op zoek naar partners voor het zwemmen van de competitie.