• Wedstrijdzwemmen

Competities & Kampioenschappen

Kampioenschappen Topsport evenementen

Competities & Kampioenschappen

De KNZB organiseert jaarlijks in samenwerking met enkele van haar verenigingen een groot aantal Nationale Kampioenschappen. Van de NK Estafette aan het begin van het seizoen tot en met de NK Sprint aan het einde van het seizoen, maar ook de Qualification Meets waar top-, talent- én breedtesport elkaar ontmoeten. Per Kampioenschap kun je hieronder de belangrijkste informatie terugvinden.

De ruim 400 zwemverenigingen in Nederland doen bijna allemaal ook aan wedstrijdzwemmen. Elk weekend kan er wel ergens een wedstrijd gezwommen worden. Op deze pagina treft u per wedstrijdtype bepalingen en programma's.

Nationale Evenementen

ONMK: 02 tot en met 5 mei 2024

NK lange baan Amersfoort: 13 tot en met 16 juni 2024

NJK lange baan Eindhoven: 21 tot en met 23 juni 2024

Bovengenoemde ranglijsten zijn ter indicatie. De definitieve plaatsingslijsten worden vastgesteld na het aflopen van de kwalificatieperiode en worden gepubliceerd op livetiming.knzb.nl.

NK Sprint Rotterdam: 29 en 30 juni 2024

NK Estafette Dordrecht: 13 oktober 2024

  • NK Estafette 2024 - Bepalingen & Programma (volgen z.s.m.)
  • NK Estafette 2024 - Vervangende tijden (volgen z.s.m.)

Livetiming & SplashMe

Bij bijna alle KNZB evenementen wordt gebruik gemaakt van de Splash Livetiming functionaliteiten. Via deze link kom je op de Livetiming pagina's. Daarnaast heeft Swimrankings ook de beschikking over de app SplashMe (te downloaden via App Store en Google Play). Hiermee kun je live de deelnemers- en startlijsten én resultaten terugvinden van jouw favoriete wedstrijden.