Zwem4daagse EQM Challenge

EQM cover

Een unieke beleving voor jong en oud

Op vrijdag 12 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) een uniek zwemevenement dat je niet mag missen! Duik in het avontuur van de Zwem4daagse en beleef een onvergetelijke dag vol plezier, uitdagingen en de kans om als een ware zwemkampioen te schitteren! Tijdens de dag voltooi je vier leuke challenges in het water en krijg je als beloning een unieke Zwem4daagse medaille die alleen tijdens dit evenement te krijgen is.

Om deel te kunnen nemen is een A diploma vereist. Niet alleen kinderen kunnen deelnemen. Ouders mogen ook met hun kinderen mee het water in en ontvangen ook een medaille. Natuurlijk mag je als ervaren Zwem4daagse deelnemer ook gewoon zelf meedoen om jouw unieke medaille te bemachtigen.

Dag van de Zwemsport 2

Wat kun je verwachten?

  • Vier Leuke Uitdagingen: Voor zowel jong als oud bieden we vier uitdagende activiteiten die je zwemvaardigheden op de proef stellen en je laten genieten van het plezier van zwemmen.
  • Zwemmen in het wedstrijdbad van de EQM: Voel de adrenaline als je het wedstrijdbad van de EQM betreedt en de zwembanen doorkruist, omringd door de professionele sfeer van een echt wedstrijdbad.
  • Speciale Medaille: Na afloop ontvang je een speciale medaille als erkenning voor je prestaties en als blijvende herinnering aan deze unieke ervaring.
  • Live kijken naar de Topzwemmers: Naast de deelname aan de Zwem4daagse Challenge zit er bij de prijs inbegrepen dat je na afloop van de Zwem4daagse challenge ook kunt genieten van de finales van de nationale en internationale zwemtop.

Lees hieronder alles over de challenges!

EQMZ4 D Challenge 1

Luchtbeddenrace

Bij deze challenge probeer je zonder te vallen met een luchtbed naar de andere kant van de baan te komen. Je start aan één kant van het zwembad met een luchtbed onder je en proberen naar de overkant te komen, zonder van het luchtbed te vallen. Zodra je de overkant hebt bereikt, stap je je over op een ander luchtbed die nog uitdagender is om nogmaals de overkant te halen. In totaal zijn er drie moeilijkheidslevels.

6

Snel naar de bel

In deze challenge probeer je zo snel mogelijk een baan moeten zwemmen en bij de finishlijn een bel laten luiden. Zwemmers beginnen aan het ene kant van een baan en racen naar de andere kant van de baan, waar een bel hangt. Tijdens jouw poging zijn hulpmiddelen toegestaan zoals flippers, opblaasbanden, duikbrillen, snorkels etc. Deze liggen klaar voor jou om te gebruiken. Gebruik je creativiteit om zo snel als je kan naar de overkant te komen!

EQMZ4 D Challenge 2

Waterbasketbal

Bij Waterbasketbal word je uitgedaagd om jouw basketbalvaardigheden in het water te laten zien. In de baan liggen meerdere baskets verspreid waar deelnemers elk een waterpolobal in mogen gooien om deze uitdaging te voltooien. Je probeert te zwemmen, passen en schieten terwijl je jezelf door het water beweegt, wat zorgt voor een spannende en uitdagende twist aan het traditionele basketbalspel.

8

Mystery Hindernisbaan

In het bad wordt een speciale hindernisbaan opgezet. Hoe deze er precies uit komt te zien is nog een kleine verassing. Ga jij de uitdaging aan?

Zwemmen kind 1

Programma

Vrijdag 12 april 2024

13:00 - 13:15 Ontvangst
13:15 – 13:30 Omkleden
13:30 - 15:00 Zwemmen
15:00 – 15:15 Omkleden
15:15 - 15:45 Uitreiking speciale medaille
15:45 - 16:30 Tekenen/ iets leuks + Drinken en Snack
17:00 - 19:00 Finales kijken
19:00 Einde programma

Praktische informatie


Deelnamekosten
De kosten bedragen 16.50 per deelnemer. Ouders mogen ook voor dit bedrag deelnemen. Wil een ouder met het kind mee om te kijken. Dit kost samen dan 21,50 inclusief finaleticket.

Locatie
Pieter van den Hoogenband Zwemstadion
Anton Coolenlaan 1
Eindhoven

Parkeren en OV

Met het openbaar vervoer kun je vanaf Eindhoven Centraal 10 minuten de bus nemen naar halte Zwemcentrum Tongelreep (bij het bad) of Kortonjo (5 minuten lopen). Parkeren kan gratis op de grote parkeerplaats naast het zwembad.

Wat moet ik meenemen?
- We raden het aan voor dames om een badpak aan te trekken en geen bikini; voor heren raden we een strakke zwembroek aan
- Een duikbrilletje maakt het zwemmen prettiger