• Synchroonzwemmen

Talentontwikkeling

17 februari 2023

Bregje en Noortje 003 1

Talentontwikkeling

Het opleidingscentrum en High Performance Centrum begeleidt, steunt en leidt (jonge) talentvolle synchroonzwemsters op tot zelfstandige en zelfbewuste sporters die toegerust zijn om invulling te geven aan het vak van topsporter. Het gaat niet alleen om de ontwikkeling als synchroonzwemster, maar ook als mens in al haar facetten.

Bij een complete opleiding tot professioneel synchroonzwemster mogen de mentale aspecten, naast de synchroontechnische- en fysieke aspecten niet vergeten worden.

Als een sporter zich voldoende heeft ontwikkeld, kan zij doorstromen van het opleidingsteam naar het talentteam, naar juniorenselectie tot de High Performance Selectie.

Synchroonzwemsters die doorstromen van het opleidingsteam naar het talentteam, naar juniorenselectie en of seniorenselectie kenmerken zich door een voldoende belastbaarheid en vaardigheid in het water en op het land, kennis van persoonlijke verzorging, waaronder voeding en het belang van rust. Bovendien zijn zij ambitieus en hebben voldoende zelfverantwoordelijkheid en zelfinzicht.