• Openwaterzwemmen

Wedstrijdaanbod & Wedstrijddeelname

06 juni 2024

Sharon OP kopie

Wedstrijdaanbod & Wedstrijddeelname

Wedstrijdaanbod
In Nederland worden jaarlijks zo'n 25 officiële KNZB Open Water wedstrijden georganiseerd. Op de kalenderpagina kun je terugzien waar deze plaatsvinden. Met een dergelijk aantal wedstrijden is er ongetwijfeld een bij jou in de regio.

De fanatieke Openwater liefhebber gaat de hele zomer, vanaf half juni tot half september, het hele land door. Van Sluis tot Anna Paulowna en van Culemborg tot Leiden.

Soorten wedstrijden
Vrijwel alle organisaties bieden een breed aanbod aan wedstrijdafstanden. Vaak is dat afhankelijk van de leeftijd of van het niveau van de zwemmers. Voor de jongere zwemmers, tot 11-12 jaar, zijn er 250 of 500 meters, senioren kunnen tot wel 22km zwemmen bij de IJsselmeer Oversteek. Voor recreanten zijn er zo genaamde "prestatietochten", vaak 250, 500 of 1000 meter lang.

Organisaties publiceren jaarlijks "Advertenties" waarin de wedstrijdprogramma's zijn opgenomen. Kijk in de agenda voor de advertenties.

Deelname van niet-leden
Speciaal voor zwemmers die niet lid zijn van een vereniging of geen startvergunning hebben, is het platform openwaterzwemmen.nl. Hier vind je diverse openwateractiviteiten die voor iedere zwemmer toegankelijk zijn.