• Synchroonzwemmen
  • TeamNL Synchroonzwemmen

EK: tweede GOUD voor Noortje en Bregje de Brouwer

14 juni 2024

Zussen en Esther BSR

EK: tweede GOUD voor Noortje en Bregje de Brouwer

Noortje en Bregje de Brouwer zijn vandaag in Belgrado voor de tweede keer Europees kampioen synchroonzwemmen geworden. Na het goud op het onderdeel duet vrije kür was de 25-jarige tweeling met een score van 260,6567 ook de beste in de finale van de technische uitvoering.

Het podium was vrijdag hetzelfde als woensdag na de vrije kür. Isabelle Thorpe en Kate Shortman uit Groot-Brittannië (256.7184) pakten het zilver en Shelly Brobritsky en Ariel Nassee uit Israël (243,6250) het brons.

Noortje en Bregje de Brouwer wonnen woensdag de eerste Europese titel in het synchroonzwemmen voor Nederlandse duetten ooit. Eerder dit jaar zorgde de tweeling ook al door een primeur door bij het WK in Doha een medaille (zilver) te pakken.

Het EK Synchroonzwemmen in Belgrado was voor TeamNL zeer succesvol. Want naast de twee gouden duet-medailles voor Noortje en Bregje de Brouwer was er ook solo-succes voor de 19-jarige Marloes Steenbeek. Zij won zowel bij de technische uitvoering als de vrije kür een bronzen medaille.

Noortje en Bregje de Brouwer gaan zich met hun coach Esther Jauma vanaf nu focussen op de Olympische Spelen van Parijs, waar geen solo op het programma staat. Marloes Steenbeek blijft wel als reserve meetrainen met het nationaal duet.

Foto: BSR Agency