• Dutch Swimming League

El Submarine winnaar Dutch Swimming League

22 april 2024

DSL Kampioen 2024 KNZB

Op zaterdag 20 april vond in Sportstad Heerenveen de Nationale Finale van de Dutch Swimming League plaats, een evenement dat zowel spanning als sensatie bracht voor zwemliefhebbers. Het was een dag vol spectaculaire races en opmerkelijke prestaties, waarbij het team van HZ&PC Heerenveen en TriVia Groningen, bekend als El Submarine, met overtuiging de titel DSL Kampioen 2024 veroverde.

De wedstrijd begon met opwindende estafettes, waarbij de winnaars de slag mochten bepalen voor de individuele SKINS race later in de wedstrijd. El Submarine toonde meteen hun kracht door de herenestafette te winnen, terwijl de dames het team van de Diinkel voor moesten laten gaan. Een hoogtepunt voor de pauze was de koppelrace, die altijd een bijzondere uitdaging blijft. El Submarine, als winnaar van de eerste twee voorrondes, nam het voortouw in de 8x50 en 4x50 koppelraces, waarmee ze hun positie verder versterkten.

Het slotakkoord van de finale was de SKINS race, een afvalrace die de adem benam. De damesrace in de 3x50 meter schoolslag eindigde in een spannende strijd, waarbij El Submarine en De Diinkel een nek-aan-nek toonden. De heren kozen voor de 3x50 meter vlinderslag, waar de heren van El Submarine schitterden en zelfs de eerste twee plaatsen veroverden.

El Submarine eindigde uiteindelijk met een indrukwekkende voorsprong als kampioen, maar de intense competitie en opwinding van de finale hebben alle deelnemende teams geïnspireerd. Met teams die vastberaden zijn om volgend jaar mee te doen, belooft het volgende seizoen van de Dutch Swimming League net zo boeiend te worden.

In de eindklassering behaalde El Submarine met grote voorsprong het kampioenschap (434 punten). De Diinkel behaalde de tweede plaats. Het team uit Denekamp zwommen in totaal 382 punten bij elkaar. Het erepodium werd op de derde plaats aangevuld door het eerste team van de Renkum Rhinos, welke 211 punten behaalde. Net buiten het podium belandde de teams van ESCAlligators (168 punten) en Renkum Rhinos 2 (65 punten).

De KNZB en alle vrijwilligers van HZ&PC Heerenveen worden hartelijk bedankt voor het bijgedragen aan het succes van de dag. De finale werd op feestelijke wijze afgesloten in het Sportstad Café, waar zwemliefhebbers konden genieten van een heerlijk hamburgerbuffet en een gezellig feest.

De Dutch Swimming League 2024 is ten einde gekomen. Wij moedigen alle verenigingen in Nederland aan om volgend seizoen ook deel te nemen aan deze spectaculaire zwemcompetitie. Wil jij nog even nagenieten van deze DSL Finale? Kijk hier onder voor de foto’s (graag @Eva Teunissen als credit meegeven bij gebruik).