• Waterpolo

Frankrijk iets te sterk voor Oranje

01 juli 2022


De Nederlandse waterpolomannen hebben vrijdagavond met 9-11 verloren van Frankrijk. De officiële interland in Veenendaal, uitstekend georganiseerd door de plaatselijke VZC, was het slotstuk van een oefenstage van bijna twee weken die beide landen afwerkten in achtereenvolgens Parijs en Zeist.

Het was in een vol Valleibad duidelijk dat Nederland en Frankrijk elkaar de afgelopen periode goed hadden leren kennen. Hoewel Frankrijk internationaal momenteel iets hoger wordt ingeschaald – de ploeg is in voorbereiding op de Final 8 van de FINA World League deze maand – hield Oranje lange tijd gelijke tred.

Na een 3-3 tussenstand na een periode was het bij de rust 5-5. In de derde periode leek Frankrijk wat afstand te nemen, maar de equipe van de Veenendaalse bondscoach Harry van der Meer klampte weer aan en had tot diep in het vierde kwart nog uitzicht op minimaal een gelijkspel.

Zo ver liet Frankrijk het niet komen, maar Oranje toonde aan goed op koers te liggen op weg naar het Europees Kampioenschap dat eind augustus in Split begint.

Karakteristieken
Vrijdag 1 juli, oefeninterland Veenendaal

Nederland – Frankrijk 9-11
Periodestanden: 3-3, 2-2, 1-3, 3-3
Doelpunten Nederland: Tom de Weerd 2, Kas te Riele 2, Kjeld Veenhuis, Tim De Mey, Jorn Muller, Pascal Janssen en Bilal Gbadamassi.

Beeld:Foto: Richard Schoonderwoert (TeamNL)