Frans van der Walle en Aad Kreuger onderscheiden

12 april 2023

News 6

Frans van der Walle en Aad Kreuger onderscheiden

Voorafgaand aan de waterpolo-interland Nederland-Australië in Rotterdam zijn Frans van der Walle en Aad Kreuger onderscheiden door KNZB-bestuurslid Ronald van Ombergen. Frans was veertig jaar voorzitter van de Tuchtcommissie. Aad bekleedde gedurende 38 jaar de functie van eerste secretaris van het rechtsorgaan binnen de KNZB.

Frans werd benoemd tot Lid van Verdienste. Hij werd door Ronald geprezen voor de tijd en energie die hij in de functie stak en zijn goede manier van leiden van de commissie. In 1995 kreeg hij de toenmalige onderscheiding ‘Uut Ambrust Trofee’ als laatste uitgereikt. Daarna kwamen de KNZB vrijwilligers-, prestatie- en waarderingsprijs. In 2013 ontving Frans een Koninklijke onderscheiding: Ridder in de orde van Oranje Nassau. Frans is lid van Old Dutch en woonachtig in Dordrecht.

Aad was al in 2010 benoemd tot Lid van Verdienste. Hij kreeg van Ronald het beeldje ‘Bedankt’. Een blijvend symbolisch aandenken. Eerder kreeg hij in 2003 van de voormalige kring Gouwe Rijnstreek het ereteken en werd hij in 2004 benoemd tot ere-official in deze kring. Aad was Tuchtrechter en betrokken bij de automatisering van het tuchtrechtelijke systeem. Van Ronald kreeg hij eveneens de complimenten voor de tijd en energie die hij jarenlang stak in zijn functie. Aad is lid van Koudekerk en woonachtig in Koudekerk aan de Rijn.

Het besluit om Frans en Aad te onderscheiden werd genomen in de bestuursvergadering van 2019. Dat was tevens het moment dat beiden besloten te stoppen met hun activiteiten. Vanwege de coronapandemie was een officieel moment van waardering niet eerder mogelijk.

Op de foto vlnr Frans van der Walle, Ronald van Ombergen en Aad Kreuger