• Wedstrijdzwemmen

Junioren Alkmaarse zwemclub DAW naar ICG Mexico

19 juni 2024

KNZB Logo

Redactie

ICG zwemmers Rvd E HR 20240311 DSC1475 kopie

Junioren Alkmaarse zwemclub DAW naar ICG Mexico

Onder de ruim 1.500 deelnemers van de International Children’s Games (ICG) zijn acht wedstrijdzwemmers van de Alkmaarse zwemclub DAW. De zwemmers, 4 jongens en 4 meisjes tussen de 13 en 15 jaar, vertrekken in juli naar León Mexico. Zij worden vergezeld door twee trainers van DAW en een Head of Delegation vanuit Alkmaar Sport. Team Alkmaar is het enige team dat vanuit Nederland wordt afgevaardigd naar de ICG.

International Children’s Games
De organisatie van deze 56e editie van de ICG heeft contact met 600 steden uit meer dan 100 landen, waaronder Alkmaar. De ICG is een evenement waarbij jonge atleten de kans krijgen om hun sportieve talent te laten zien. De ICG draait niet alleen om sportieve prestaties, maar ook om het bevorderen van internationale vriendschap en begrip tussen jongeren van verschillende achtergronden en culturen. De ICG wordt erkend door het IOC.

Junioren zwemmers
De junioren zwemmers die namens DAW en Alkmaar Sport afreizen naar Mexico zijn: Eva Leuverman, Dinand Kop, Dante van Meene, Mees Kooij, Amber Kunst, Franzi Ziegler, Flo Streep en Mauro Bedeke. Zij hebben voor hun leeftijd al heel wat indrukwekkende sportprestaties geleverd. Alle zwemmers zwemmen op hoog niveau en hebben deelgenomen aan Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Zwemster Amber Kunst is al twee jaar op rij Nederlands Kampioen 1500 meter schoolslag Open Water en werd in 2022 uitgeroepen tot SportTalent van Alkmaar.

Sponsoren gezocht
Om de reis naar Mexico te bekostigen, hebben de zwemmers al veel sponsoracties bedacht. Ze hebben bijvoorbeeld bloemen en cactussen verkocht. Eén voor allen, allen voor één: iedere euro komt ten goede aan de hele groep. Wilt u ook doneren en bijdragen aan een onvergetelijke sportreis van acht ambitieuze, jonge sporters? Via www.sports.link/product/teamalkmaar-icg kunt u een bedrag naar keuze doneren. Ook bedrijven zijn zeer welkom om te doneren, u kunt mailen naar sfeleuverman@gmail.com voor meer informatie. Volg ons op Facebook en Instagram: teamalkmaaricg.

Bijschrift foto: Van links naar rechts (boven): Coach Menno van der Eem, Eva Leuverman, Dinand Kop, Mees Kooij, Amber Kunst, Flo Streep, Dante van Meene, Coach Melissa Zwaan. Van links naar rechts (onder): Mauro Bedeke, Franzi Ziegler. Fotocredits: Robert van der Eng.