• Wedstrijdzwemmen

KNZB en KingsTalent starten samenwerking

12 september 2023

KNZB Logo

Redactie

ECU Swimming

KNZB en KingsTalent starten samenwerking

De KNZB is met KingsTalent een driejarige samenwerking aangegaan op het gebied van talentontwikkeling en dan vooral gericht op de mogelijkheden om zwemsport en studeren in de Verenigde Staten te combineren.

De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) vindt het belangrijk om een zo breed mogelijk ontwikkelingstraject aan te kunnen bieden aan Nederlandse talenten. Hiervoor heeft de KNZB verschillende talentontwikkelingsprogramma’s ontwikkeld, maar deze zijn niet voor iedereen passend. Daarom heeft de bond de handen ineengeslagen met KingsTalent, een gespecialiseerde partij die sporttalenten een breder perspectief biedt en helpt hun ambities na te streven.

Vanaf het seizoen 2023-2024 zal de KNZB samen met KingsTalent talentvolle zwemsporters gaan ondersteunen voor wie in Amerika kansen liggen om het beste uit zichzelf te halen, zowel qua topsport als studie. Zwemsporters die in Nederland geen passend programma (meer) kunnen volgen, kunnen – via deze alternatieve route – wellicht alsnog de mondiale top bereiken.

Annemieke Beute, manager talentontwikkeling bij de KNZB: “Binnen de zwemsport kennen we drie wegen naar de top waar talentvolle sporters hun route in kunnen bepalen. Via het verenigingsprogramma, via het KNZB-programma en via het buitenland. De lijnen via de vereniging en de KNZB zijn duidelijk voor iedereen en die kunnen we zelf ook goed invullen. In de samenwerking met KingsTalent kunnen we nu ook de derde lijn, het buitenland, beter faciliteren en monitoren voor zwemsporters die om uiteenlopende redenen niet (meer) in aanmerking komen voor een KNZB-programma in Nederland. Uiteraard zal dit altijd gaan in nauw overleg met onze eigen talentcoaches.”

Ook Paul de Koning, CEO van KingsTalent, is blij met de samenwerking. “Deze overeenkomst toont het lef en karakter van de KNZB om over de landsgrenzen heen te durven kijken voor wat betreft talentontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat de zwemsport hier zeker vruchten van gaan plukken. Op naar een succesvolle toekomst!”

Alhoewel de focus in eerste instantie op wedstrijdzwemmers ligt, komen ook talenten van de andere sporttakken van de KNZB in aanmerking voor ondersteuning door KingsTalent.

Meer informatie:
topsport@knzb.nl

Over KingsTalent & zwemmen en studeren in Amerika, klik hier.