• Eredivisie Waterpolo

Miloš Filipović nieuwe trainer van mannen ZVL-1886

06 juni 2023

KNZB Logo

Redactie

Milos Filipovic vest

Miloš Filipović nieuwe trainer van mannen ZVL-1886

Miloš Filipović is aangesteld als de nieuwe herentrainer van eredivisionist ZVL-1886. De 31-jarige geboren Serviër – in 2018 genaturaliseerd tot Nederlander – beëindigt daarmee ook direct zijn actieve waterpolocarrière als speler. “Voor mij is het mooi geweest, maar ik wil mijn kennis en ervaring graag delen met anderen,” zegt Filipović, die tijdens zijn carrière al verschillende jeugdteams coachte.

Filipović doorliep vanaf 6-jarige leeftijd de jeugdopleiding van het roemruchte Partizan Belgrado, waar hij 11 jaar voor uitkwam. Daarna speelde hij nog 3 jaar bij die andere topclub uit Belgrado: Rode Ster. In 2013 kwam Miloš Filipović naar Nederland en speelde hij 5 jaar voor AZC in Alphen, waar hij zowel de landstitel als de nationale beker veroverde. De linkshander speelde zich in beeld bij toenmalig bondscoach Robin van Galen, naturaliseerde zich tot Nederlander en speelde en passant het EK van 2018 voor Oranje in Barcelona.

Via een jaar professioneel waterpolo bij het Franse Olympic Nice kwam de goalgetter terug naar Nederland, waar hij zijn eigen bouwbedrijf startte. Via SVH uit Rotterdam belandde hij weer terug in Alphen, waar hij het afgelopen seizoen strandde in de halve finales. Filipović over zijn aanstelling: “Ik ben echt blij dat ik deze kans heb gekregen om het jonge talentvolle team van ZVL-1886 te trainen en coachen. Voor mij een perfecte stap nu ik gestopt ben, want waterpolo is mijn lust en leven.”

Jacob Spijker, topsportcoördinator bij ZVL-1886, over de aanstelling van Miloš Filipović: “Miloš is een jonge, enthousiaste trainer met de ambitie om zijn ervaring als speler te delen en over te brengen op anderen. Er is in Nederland een groot gebrek aan jonge trainers en internationals die trainer worden en ik hoop dat Miloš een voorbeeld wordt voor anderen.”

Foto: Persmateriaal ZVL-1886