• Wedstrijdzwemmen

Mooie Nederlandse records en succesvolle crowdfunding-actie op NJK Lange baan

23 juni 2024

15de6398 1eab 4e63 a093 d1c7a5ab5135

Mooie Nederlandse records en succesvolle crowdfunding-actie op NJK Lange baan

Van 21 t/m 23 juni werd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven, het NJK lange baan gehouden. Na het NJK korte baan afgelopen december, is het zwemstadion in Eindhoven nu het decor van mooie tijden, prestaties en Nederlandse records.

Tijdens de ochtendsessie van zaterdag kwam oud-topzwemster Ranomi Kromowidjojo langs in het zwemstadion voor haar nieuwe autobiografie ‘Ranomi - gewonnen, gestreden en bovengekomen’, die sinds afgelopen week te koop is. Je kon het nieuwe boek hoogstpersoonlijk bij haar aanschaffen en uiteraard was dit een goede gelegenheid voor een aantal zwemmers om een foto en handtekening te bemachtigen. Daarnaast werden de behaalde medailles tijdens de ochtendsessie ook overhandigt door Ranomi.

Er werden weer een aantal mooie records gezwommen op zaterdag. Zo zwom Giovanni Phillipson met een tijd van 57.21 een nieuw Nederlands Record Junioren op de 100m rugslag. Daarmee verbrak hij zijn eigen staande Nederlands record van 57.28. Tijdens de middagsessie verbak hij opnieuw zijn eigen record. Ditmaal in de estafette 4x 100m wisselslag met een tijd van 57.15.

Op de laatste dag van het NJK werd er een speciale crowdfunding-loterij georganiseerd voor het EJK in Belgrado aankomende maand. De loterij was een groot succes en de steun van het publiek was enorm. In slechts een uur tijd werd er al een indrukwekkend bedrag van €2500 opgehaald. De opbrengst zal worden gebruik om de kosten voor deelname, zoals reis- en verblijfskosten te dekken voor de deelnemende zwemmers.

Ook op de laatste dag werd er nog een nieuw Nederlands record gezwommen. Giovanni Phillipson tikte op de 100m vrije slag aan met een tijd van 50.64, waarmee hij een nieuw Nederlands Record Junioren vestigde.

Foto: Giovanni Phillipson – 100m ruglslag
Credit: Kees Jan Overbeeke via Flickr