• Synchroonzwemmen
  • TeamNL Synchroonzwemmen

Nationaal duet synchroonzwemmen naar Krakau en Fukuoka

18 juni 2023

KNZB Logo

Redactie

Zussen

Nationaal duet synchroonzwemmen naar Krakau en Fukuoka

De synchroonzwemsters Marloes Steenbeek en Bregje de Brouwer doen van 21 tot en met 24 juni namens TeamNL mee aan de European Games in Krakau (Polen) en in juli aan het WK in Fukuoka (Japan).

Bij de Olympische Spelen van Tokio vormden Bregje en Noortje de Brouwer het nationaal duet. Na hun verdienstelijke negende plaats kon de tweeling de opgaande lijn niet samen doortrekken. Noortje raakte geblesseerd, waardoor Bregje in 2022 met een nieuwe partner – Marloes Steenbeek – aan het WK in Boedapest en het EK in Rome meedeed.

Na prima resultaten op het WK (twee keer 8e) en het EK (twee keer 5e), presteerden Bregje de Brouwer (24) en Marloes Steenbeek (18) ook in het voorjaar van 2023 uitstekend. Bij de World Cup-finale in het Spaanse Oviedo was hun score van 214.3355 punten zelfs goed voor een bronzen medaille op de vrije kür. Een dag eerder hadden Steenbeek en De Brouwer ook al indruk gemaakt met een vierde plaats bij de technische uitvoering.

Bondscoach Esther Jauma was zeer tevreden met de progressie van het nationaal duet. “Na de World Cup in Egypte hebben we de moeilijkheidsgraad behoorlijk verhoogd. De resultaten in Oviedo geven veel vertrouwen voor de European Games en het WK.”

Inmiddels is Noortje de Brouwer na een lange revalidatieperiode weer voldoende hersteld om als reserve mee te gaan naar Krakau en Fukuoka.

European Games, Krakau (*)
Woensdag 21 juni, vanaf 09.00 uur voorronde duet vrije kür.
Donderdag 22 juni, vanaf 18.00 uur finale duet technische uitvoering (geen voorronde).
Zaterdag 24 juni, vanaf 17.00 uur finale duet vrije kür.

(*) Het synchroonzwemmen wordt gehouden in het Aquatics Centre in Oświęcim, in de regio Krakau.

WK, Fukuoka

De synchroonzwemsters komen 25 juni terug in Nederland en reizen 7 juli door naar Japan voor de laatste voorbereiding op het WK.

Programma WK (NL tijden / in Fukuoka is het 7 uur later)
Vrijdag 14 juli, vanaf 08.00 uur voorronde duet technische uitvoering
Zondag 16 juli, vanaf 12.30 uur finale duet technische uitvoering
Dinsdag 18 juli, vanaf 02.00 uur voorronde duet vrij kür
Donderdag 20 juli, vanaf 12.30 uur finale duet vrije kür