• Waterpolo

Spaans en De Weerd nieuwe hoofdcoaches De Ham

25 mei 2023

Spaans en De Weerd

Spaans en De Weerd nieuwe hoofdcoaches De Ham

Justin Spaans en Koen de Weerd zijn de nieuwe hoofdcoaches bij De Ham. Spaans neemt de heren onder z’n hoede, De Weerd de dames.

Na het afscheid van Henk ten Kley bij de dames en Bas de Boer bij de heren lag er een aardige uitdaging bij de technische commissie van De Ham. In Justin Spaans vond De Ham echter al snel gehoor voor de invulling van de rol van hoofdtrainer bij de heren. De Ham is daar content mee. De 26-jarige Krommenieër en Hammer volgt Bas de Boer op. Spaans heeft afgelopen seizoen De Boer geassisteerd en was coach van heren 2 en de jongens O17 eredivisie.

Spaans is al lang lid van De Ham en ambieert het trainerschap al lange tijd. Spaans doorliep alle jeugdselecties, heeft zelf enkele jaren in de herenselectie gespeeld en met succes de opleiding trainer niveau 3 afgerond. Zijn kwaliteiten worden door De Ham gezien. Als trainer en coach van jongens O17 behaalde hij vorig seizoen een mooie derde plaats. In juli 2022 vergezelde Spaans Zeno Reuten als assistent coach van Jong Oranje O16 bij een internationaal toernooi in Montenegro. Zijn ambitie is om zich verder te bekwamen in het trainers- en coachingsvak en de talentvolle jeugd te laten doorstromen. De vacature bij de heren kwam voor hem en De Ham precies op het juiste moment.

Spaans wil met de herenselectie doorgroeien tot een stabiele middenklasser. Een play-off positie met heren 1 is het doel. De Ham is nog op zoek naar een assistent-trainer en coach voor het tweede.

Koen de Weerd stond recent nog langs de kant bij de dames van Polar Bears. De 28-jarige De Weerd volgde twee jaar geleden Doudesis op, na assistent coach van het eerste damesteam te zijn geweest. De Weerd was vanaf 2017 al betrokken bij de dameslijn van Polar Bears. In eerste instantie als coach van dames 2, maar in de jaren daarna ook van het O17 team. De ervaring met de inpassing van de jeugd komt goed van pas. Ook de damesselectie van De Ham zal komend seizoen verjongen. De ambitie van De Ham en de trainer is om komend seizoen een of meerdere plekken hoger te eindigen dan de 7e plek afgelopen seizoen.

De Weerd zal geassisteerd worden door Sander Groenendijk, die naast zijn rol als assistent-trainer, de dames van het tweede wederom zal gaan coachen.

Bron: De Ham