• Synchroonzwemmen

Synchroonzwemsters ZPCH winnen vijf keer goud op NJK

03 april 2023

News 3

Synchroonzwemsters ZPCH winnen vijf keer goud op NJK

Op het Nederlands Junioren Kampioenschap synchroonzwemmen in Hoofddorp heeft het organiserende ZPCH de vijf gewonnen. Bij de soli en duetten werd de technische en vrije uitvoering los van elkaar beoordeeld. Bij de ploegen telde de som van beide optredens.

Noortje Reijnen was het meest succesvol in het volgepakte Sportcomplex Koning Willem-Alexander, kortweg SKWA. De 18-jarige zwemster won vier keer goud. Ze bleef bescheiden over het succes. „Ik zag het eerlijk gezegd niet aankomen. Het was persoonlijk fijn om in het SKWA te zwemmen. Je kent ken hier alles en het voelde vertrouwd.”

Reijnen liet de hoogste score als soliste op zowel de technische- als vrije uitvoering noteren. Met Ilse de Heij was ze het beste duet op de technische uitvoering. Het duet vrije uitvoering leverde goud op voor Chantal Ummels en Alyssa Meyer-Gleaves. Ondanks de g: oede score van ACZ, uit Capelle aan den IJssel, wonnen Noortje Reijnen, Ilse de Heij, Chantal Ummels, Alyssa Meyer-Gleaves, Eline Braakhuis, Marlinka Grundell, Marin en Jente Hokke de afsluitende ploegenwedstrijd.

Voor de volledige uitslagen kijk hier.