• Waterpolo
  • Partners

Syntraal steunt Oranjemannen

14 juli 2022

20220623 084615

Syntraal steunt Oranjemannen

Syntraal is een nieuwe supplier van de Nederlandse waterpolomannen. Het adviesbureau leverde onlangs de trainingsshirts voor de gehele selectie.

Bondscoach Harry van der Meer is blij met de support. “We zitten vol in voorbereiding op het EK dat eind augustus begint. Op de diverse trainingskampen willen wij er representatief uitzien. Mooi dat Syntraal dit mede mogelijk maakt.”

Syntraal-directeur Hans Westerhof: “Wij steunen de waterpolomannen in het behalen van hun dromen en doelen omdat we veel raakvlakken zien tussen de aanpak van de waterpoloërs en ons bedrijf. Wij werken vanuit talent en geloven dat je het beste presteert als je in je kracht staat, gemotiveerd bent en energie krijgt van wat je doet. Dat zie ik ook terug in de aanpak van Oranje.”

Syntraal werkt voor diverse opdrachtgevers aan advies- en ingenieurswerkzaamheden, onder andere in de energietransitie en de verduurzaming van de gebouwde omgeving. “Ook daar zit een sterke link met de zwemwereld. Zo hebben wij al verschillende zwembaden verwarmd met behulp van aquathermie. Hierbij wordt warmte gewonnen uit het afvalwater en oppervlaktewater. Wij hebben bovendien onderzocht dat tachtig procent van de zwembaden binnen 500 meter een aquathermiebron ter beschikking heeft die bij de warmtevraag past. Dat levert een jaarlijkse besparing van 66 miljoen m3 gas op. De warmte is dus beschikbaar, nu moet die warmte alleen nog worden benut!” Het plan van Syntraal om een groot deel van de zwembaden in Nederland op deze manier te verwarmen, is inmiddels omarmd door de ministeries van BZK en EZK.

“Dat is goed nieuws voor de KNZB en haar verenigingen”, is Van der Meer van mening. “Door de huidige gasprijzen is het verwarmen van een zwembad financieel een flinke uitdaging geworden. Veel verenigingen vrezen dat de contributie omhoog gaat. Goed dat Syntraal aantoont dat een oplossing binnen handbereik ligt.”

Beeld: De Nederlandse waterpolomannen in Syntraaltenue