TAUW draagt bij aan een schoon en gezond zwemmilieu

04 juli 2022

Zwemmen in open water is leuk én gezond. Zorgeloos zwemmen kan op één van de vele officiële zwemwaterlocaties die te vinden zijn op Zwemwater.nl. Onze businesspartner TAUW draagt hieraan bij door het uitvoeren van inspecties en adviezen over inrichting en maatregelen op zwemlocaties door het hele land.

Het warme weer komt er weer aan. Dat nodigt uit tot buiten zwemmen. Op zwemlocaties houdt de locatiehouder samen met de waterbeheerder en de omgevingsdienst de zwemveiligheid in de gaten via inspecties en waterkwaliteitsmetingen. Wanneer de waterkwaliteit (even) niet goed is, wordt dat aangegeven op een informatiebord op de locatie en de website Zwemwater.nl. Het kan dan gaan om het optreden van blauwalg of de aanwezigheid van teveel bacteriën waar je maag-/darmklachten van kunt krijgen. De beheerders nemen dan, als dat mogelijk is, maatregelen om het water weer schoon water te krijgen. TAUW helpt hierbij en dat houdt niet op bij de officiële locaties; zwemmers maken immers ook graag gebruik van grachten, kanalen en rivieren die niet gecontroleerd worden. Ook over dergelijke locaties adviseert TAUW gemeenten over mogelijkheden binnen wetgeving en veiligheid voor zwemmers.

Over TAUW
TAUW is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en het haalbaar maken van duurzaamheid. Met 1.200 toegewijde professionals geeft TAUW vorm aan een vitale leefomgeving, door betekenisvolle oplossingen te bieden en sterke expertise te combineren met waardevolle partnerschappen.