• Wedstrijdzwemmen

TeamNL goed op dreef bij Mare Nostrum

16 mei 2023

Mare Nostrum zonder Kira en Nyls 2

TeamNL goed op dreef bij 'Mare Nostrum'

Met veel finaleplaatsen en vier medailles kan TeamNL tevreden terugkijken op de eerste etappe van de Mare Nostrum-wedstrijden in respectievelijk Canet en Roussillon.

Marrit Steenbergen won zaterdag de 200 meter wisselslag in een tijd van 2.11,06 en tikte een dag later als tweede aan op de 100 meter vrije slag in 53,42. Daarmee bleef de Friezin nog wel ruim achter Haughey uit Hong Kong (52,85), op deze afstand winnaar van het zilver op de Spelen van Tokio, maar vóór de Australische Cate Campbell (53,78).

Ook waren er bronzen medailles voor Maaike de Waard op de 50 meter rugslag (28,18) en Kim Busch op de 100 meter vlinderslag (59,22). Verder was coach Patrick Pearson erg tevreden over de progressie van Janna van Kooten, die in een sterk veld als 4e eindigde op de 200 meter vrije slag in 1.59,35 minuten. Daarmee bleef ze onder meer de Britse Freya Anderson, tweede bij het EK in Rome, voor. Pearson: “Het belangrijkste doel van de Mare Nostrum Tour is dat de zwemmers veel kunnen racen tegen sterke concurrenten. Goed om te zien dat we ook vaak in de finale van start gaan.”

De ‘Mare Nostrum’ wordt vervolgd in Barcelona (17 en 18 mei) en in Monaco (20 en 21 mei). De volgende TeamNL-zwemmers doen ook nog in Barcelona mee: Kim Busch, Thom de Boer, Janna van Kooten, Thomas Jansen, Sam van Nunen, Nyls Korstanje, Marrit Steenbergen, Lucas Peters, Maaike de Waard en Stan Pijnenburg. Thom de Boer reist daarna nog door naar Monaco. De begeleiding bestaat uit coach Patrick Pearson en fysiotherapeut Guus Gilsing.

Ook Kira Toussaint is met haar eigen trainingsgroep onder leiding van de Britse trainer Ben Titley bij de Mare Nostrum-wedstrijden van de partij.

Een ander deel van TeamNL-zwemmers werkt momenteel onder leiding van bondscoach Mark Faber een hoogtestage af in Flagstaff (Verenigde Staten).

Voor meer info en uitslagen Mare Nostrum Tour: klik hier.

Op de foto: een deel van TeamNL in Canet en Roussillon. Kira Toussaint en Nyls Korstanje ontbreken op de foto.