• Wedstrijdzwemmen
  • EK
  • TeamNL Wedstrijdzwemmen
  • RQM

TeamNL met 20 zwemmers naar EK kortebaan

01 november 2023

KNZB Logo

Redactie

Casper Corbeau OP kopie

TeamNL met 20 zwemmers naar EK kortebaan

De KNZB heeft vandaag de namen van zeven vrouwen en dertien mannen bekendgemaakt die van 5 tot en met 10 december gaan deelnemen aan het Europees kampioenschap kortebaan (25m-bad). TeamNL reist naar Otopeni af met een mix van olympische medaillekandidaten, andere erkende topzwemmers en talenten die in Roemenië internationale ervaring op kunnen doen.

Er is – op basis van de eerder dit jaar gezwommen kwalificatietijden en/of potentie voor de toekomst - gekozen voor de volgende zwemmers:

Vrouwen: Tes Schouten, Kira Toussaint, Valerie van Roon, Silke Holkenborg, Tessa Giele, Lotte Hosper en Anna van Droffelaar.

Mannen: Arno Kamminga, Caspar Corbeau (zie foto), Thom de Boer, Kenzo Simons, Jesse Puts, Thomas Jansen, Sean Niewold, Bram Zwetsloot, Lucas Peters, Koen de Groot, Luca Janssen, Ivo Kroes en Brandon van den Berg.

De begeleiding bestaat uit: Kees Robbertsen (hoofdcoach), Geert Janssen (coach), Mark Faber (coach), Jan Herber (fysiotherapeut), Kees van Geel (fysiotherapeut), Rogier Steins (arts) en Sjors Lommerts (teammanager).

Olga Diemel is bij het EK als official actief in Roemenië.

Rotterdam Qualification Meet

Marrit Steenbergen, Maaike de Waard, Kim Busch en andere topzwemmers van het HPC (High Performance Center) Eindhoven slaan het EK over omdat hun coach Patrick Pearson kiest voor een ander programma in december ter voorbereiding op het WK langebaan in Doha (11-19 februari). Zij doen – net als vrijwel alle EK-gangers – wél mee aan de Rotterdam Qualification Meet (RQM), van 30 november tot en met 3 december in het Rie Mastenbroek-bassin van Zwemcentrum Rotterdam.

Tijdens de RQM kunnen er limieten worden gezwommen voor het WK in Doha en de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs. De voltallige TeamNL paralympische zwemploeg gaat in Rotterdam eveneens op limietenjacht en ook hebben zich inmiddels verschillende bekende buitenlandse topzwemmers aangemeld voor de RQM om daar een poging te doen een of meerdere limieten voor de Spelen te zwemmen. Zo is onder meer de Brit Adam Peaty, wereldrecordhouder op de 100 meter schoolslag, in Rotterdam van de partij.

(Foto BSR Agency)