• Synchroonzwemmen

Twee medailles voor nationaal duet synchroonzwemmen

15 mei 2023

Marloes en Bregje 2

Twee medailles voor nationaal duet synchroonzwemmen

De Nederlandse sychroonzwemsters Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek hebben uitstekend gepresteerd bij de World Cup in de Egyptische badplaats Soma Bay. Na de derde plaats bij de technische uitvoering op zondag eindigde het nationaal duet maandag nog een treetje hoger bij de vrije uitvoering.

Zondag zwommen De Brouwer en Steenbeek naar het brons met een totaal van 249.0743 punten. Frankrijk (Anastasia Bayandina en Eve Planeix) eindigde als tweede met 250.2334 punten en het goud was voor het Spaanse duet Iris Tio Casa en Alisa Ozhogina Ozhogin (261.8625 punten).

Bij de vrije uitvoering kwam TeamNL tot een score van 317.0250, goed voor een zilveren medaille achter de Mexicaanse zussen Garcia (325.6584) maar voor het Italiaanse duet Macchi/Pedotti (296.4458).

Vorige week eindigde het nationaal duet bij de World Cup in het Franse Montpellier nog als achtste en zesde op respectievelijk de technische en vrije uitvoering.

Bondscoach Esther Jauma was uiteraard zeer tevreden met de progressie die De Brouwer en Steenbeek in Egypte lieten zien. β€œDe wedstrijden in Montpellier hebben we gebruikt om te wennen aan de nieuwe wijze van jureren en om onze nieuwe choreografie te testen. Hoewel de scores van de jury daar zeker niet slecht waren, bleven ze achter bij onze verwachtingen. Daarop hebben we het risico genomen de moeilijkheidsgraad van de choreografie aan te passen in Soma Bay. Het is mooi dat de moed van de meiden is beloond. Er valt echter nog genoeg te verbeteren, dus we zullen de komende maanden keihard moeten blijven werken om dit soort resultaten te blijven boeken.”