• TeamNL Para-zwemmen

Vijf keer goud Rogier Dorsman bij World Series in Aberdeen

05 februari 2024

Para zwemploeg in Aberdeen na World Series febr 2024

De Paralympische zwemploeg heeft bij de World Series in Aberdeen afgelopen weekeinde veel eremetaal behaald. Gouddelver binnen het team van bondscoach Bram Dekker was Rogier Dorsman. Met vijf eerste plaatsen en twee keer een tweede plek was hij het meest succesvol. Bovendien zwom Dorsman twee limieten voor het Europees kampioenschap dat eind april plaatsvindt in Funchal, de hoofdstad van het bloemeneiland Madeira.

Volgens Dekker was het een goed toernooi geweest. ,,Zeker in aanloop naar april, waar naast het EK begin april bij de Eindhoven Qualification Meet de laatste startbewijzen zijn te halen voor Parijs, is er weer wedstrijdritme opgedaan. De zwemmers hebben hard gezwommen, waarbij ze zichzelf vooral mentaal hebben kunnen uitdagen om met een vol programma toch goede races neer te kunnen zetten. Op een groot deel van de afstanden is dat goed gelukt’’, aldus de tevreden bondscoach die zag dat Liesette Bruinsma de limiet voor Parijs (en het EK) zwom op de 100 schoolslag SB11.

Naast de prijzen die Dorsman pakte was er goud voor Bas Takken op de – voor hem – incourante – 50 rugslag. Lisa Kruger zwom drie EK-limieten en verliet de Schotse havenstad met zilver en brons. Florianne Bultje werd derde en ging daardoor niet met lege handen naar huis. Suzie Pellis won bij de jeugd goud op de 50 vlinderslag.