• TeamNL
  • TeamNL Waterpolo
  • TeamNL Para-zwemmen

Waterpolovrouwen, Evangelos Doudesis, Rogier Dorsman en Liesette Bruinsma op shortlist NOC*NSF Sportgala

10 december 2023

Waterpolovrouwen voor NOC NSF

Waterpolovrouwen, Evangelos Doudesis, Rogier Dorsman en Liesette Bruinsma op shortlist NOC*NSF Sportgala

Het succes van de Nederlandse waterpolovrouwen in Fukuoka wordt bij het NOC*NSF Sportgala zeer gewaardeerd. De eerste wereldtitel sinds 1991 leverde het team van bondscoach Evangelos Doudesis een plaats op op de shortlist voor ‘Sportploeg van het jaar’. Doudesis zelf werd genomineerd bij de vier beste ‘Coaches van het jaar’. Op woensdag 20 december is de definitieve bekendmaking in DeFabrique in Utrecht.

De waterpolovrouwen nemen het op tegen de 4x400 estafettevrouwen die goud wonnen op het wereldkampioenschap atletiek. De derde genomineerde is mannen wielerploeg van Jumbo-Visma. Bij de coaches heeft Doudesis concurrentie van Laurent Meuwly (atletiek sprint en horden), Eelco Meenhorst (roeien) en Merijn Zeeman (Jumbo-Visma).

Voor de waterpolobondscoach zijn beide nominaties een mooie waardering voor al het werk dat is verzet binnen de groep. ,,Het is geweldig dat we bij de beste drie zitten. We zijn ondertussen volop aan het trainen voor het Europees Kampioenschap. Dat start vanaf 5 januari in Eindhoven. Een maand later is het wereldkampioenschap in Doha. Het zijn drukke tijden in aanloop naar Parijs waar we al voor gekwalificeerd zijn. Mede dankzij VASCO kunnen we ons goed voorbereiden op al deze toernooien.’’

Nieuw dit jaar is dat bij de para-sporters mannen en vrouwen apart worden genomineerd. Rogier Dorsman is in gezelschap van Daniel Abraham Gebru (para-wielrennen weg en baan) en para-atleet Joël de Jong. Liesette Bruinsma neemt het op tegen rolstoeltennisster Diede de Groot en roeister Fleur Jong.