• Synchroonzwemmen
  • WK
  • TeamNL Synchroonzwemmen

Zevende plaats voor Noortje en Bregje de Brouwer

16 juli 2023

KNZB Logo

Redactie

Noortje en Bregje BSR

Zevende plaats voor Noortje en Bregje de Brouwer

Op het wereldkampioenschap in Fukuoka zijn de synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer in de finale van de technische uitvoering zondag als zevende geëindigd.

De 24-jarige tweeling kreeg 213.7799 punten. Het goud ging naar het Japanse duet Moe Higa en Mashiro Yasunaga (273.9500), het Italiaanse koppel Linda Cerruti / Lucrezia Ruggiero (263.0334) pakte het zilver en het brons was voor Alisa Ozhogina Ozhogin en Iris Tio Casas uit Spanje (257.8368).

Bregje en Noortje de Brouwer zwommen dit WK weer voor het eerst sinds twee jaar weer samen in wedstrijdverband. Na de Olympische Spelen van Tokio, waar het nationaal duet een verdienstelijke negende plaats wist te behalen, liet Noortje zich opereren aan een slepende schouderblessure.

Tijdens de revalidatie van Noortje vormde Bregje met Marloes Steenbeek een ‘nieuw’ duet.

In Japan staat er voor de Nederlandse synchroonzwemsters ook nog een vrij kür op het programma. Deze wordt gezwommen door Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek. Dinsdag 18 juli om 02.00 uur (*) is de voorronde. De beste 12 duetten plaatsen zich voor de finale die donderdag 20 juli om 12.30 uur (*) op het programma staat.

(* Nederlandse tijden)

Foto: BSR Agency