• Werkorganisatie

Werkorganisatie Wedstrijdzwemmen

Lisa

Werkorganisatie Wedstrijdzwemmen

Wij jullie op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken met betrekking tot het wedstrijdzwemmen, inclusief openwater-, master- en para-zwemmen.

Naar aanleiding van de besluiten van de KNZB-ALV van november 2021 zijn wij aan de slag gegaan met het opzetten van nieuwe commissies en taakgroepen voor het wedstrijdzwemmen. Hierbij is het uitgangspunt geweest om zo veel mogelijk vrijwilligers te behouden en nieuwe vrijwilligers te binden.

Het uitgangsprincipe is vrij simpel. Deze commissie en taakgroepen worden gevormd door de vereniging met ondersteuning vanuit het bondsbureau. Deze taakgroepen zullen het wedstrijdzwemmen komende jaren gaan vormgeven. Op deze manier hopen we een betere connectie met de zwemvloer te realiseren.

"Voor verenigingen Door verenigingen"

Deze taakgroepen zijn afgelopen maand van start gegaan. De eerste opdracht is het draaiende houden van de huidige infrastructuur. We zullen dit en komend seizoen dan ook vooral gebruiken voor stabilisatie en oriëntatie. De veranderingen zullen miniem zijn, en alleen gedaan worden indien dit noodzakelijk is.

Wij zijn echter ook van mening dat de zwemsport voor een aantal uitdagingen staat, en op sommige cruciale punten moeten vernieuwen. Deze stappen willen we zorgvuldig met onze leden (verenigingen) nemen.

De huidige taakgroepen zijn een mooie vertegenwoordig van oude bestuursleden uit de voormalige regio’s aangevuld met nieuwe vrijwilligers. Hierin proberen we zo goed mogelijk een landelijke dekking te bewerkstelligen. We kunnen zeker nog input en handjes gebruiken. Dus mocht je interesse hebben, schroom niet en stuur vooral een mailtje naar zwemmen@knzb.nl.

Samen blijven we werken aan de groei en ontwikkeling van de zwemsport in Nederland.

Mocht u vragen hebben, of een bijdrage willen leveren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: Christian Scholtes (Projectleider Wedstrijdzwemmen) en Lars Wouters (voorzitter taakgroepen a.i.)

Organogram