• Sportlink
  • Software

Aanmeldformulier Sportlink

09 februari 2023

In samenwerking met de KNZB heeft Sportlink een nieuw aanmeldformulier voor nieuwe leden gemaakt. Enorm gemakkelijk in gebruik én AVG Proof! Alle zwemverenigingen, dus ook jouw club, kunnen hier vanaf nu gebruik van maken.

Wat houdt het nieuwe aanmeldformulier in?
Via het aanmeldformulier kunnen nieuwe leden zichzelf online aanmelden bij jouw vereniging. Dit aanmeldformulier kun je gebruiken op de website van jouw vereniging. Zo weet je zeker dat alle aanmeldingen via één ingang binnenkomen bij je vereniging. Maakt het allemaal een stuk gemakkelijker voor de ledenadministratie.

De voordelen van het nieuwe aanmeldformulier

  1. Alle aanmeldingen zijn direct zichtbaar in één overzicht in Sportlink Club.
  2. Je kunt de nieuwe leden eenvoudig lid maken van de vereniging. Zo heb je de ledenadministratie in een handomdraai op orde.
  3. De kans op fouten bij het aanmelden is veel kleiner. Geen losse Excelformuliertjes meer, maar alles digitaal!
  4. Je kunt zelf bepalen wie, bijvoorbeeld de secretaris, binnen de club een mail ontvangt bij iedere nieuwe aanmelding via het formulier. Zo ben je altijd goed op de hoogte.
  5. Het online aanmeldformulier is AVG-proof én leden gaan direct akkoord met de privacy-voorwaarden van jouw vereniging.

AVG-proof
Het nieuwe aanmeldformulier voldoet aan de AVG richtlijnen. Dit betekent onder andere dat er na de aanmelding van kinderen tot 16 jaar een mail verzonden wordt aan hun ouders/verzorgers voor goedkeuring. En iedereen die zich via het formulier aanmeldt, dient akkoord te gaan met de privacy-voorwaarden van jouw vereniging. Daar heeft jouw vereniging dus geen omkijken meer naar.

Meer weten over je nieuwe leden? Regel het direct bij de aanmelding.
Je kunt leden via het online aanmeldformulier ook vragen welke vrijwilligerstaken zij willen doen voor de club. Handig om dit direct bij de aanmelding te regelen, dan hoef je hier later niet meer achteraan te bellen. Vervolgens kunnen de leden zelf in de KZNB waterpolo app aangeven wanneer zij beschikbaar zijn. Zo deel je de vrijwilligerstaken écht heel eenvoudig in. En zo heb je via het formulier de mogelijkheid om meer vragen aan de nieuwe leden te stellen.

Bondsspelactiviteiten verwijderen:
In Sportlink Club staan standaard alle bondsspelactiviteiten aan en komen automatisch op het aanmeldformulier te staan. Wilt u bondsspelactiviteiten verwijderd hebben van het formulier. Stuur een email naar verenigingsondersteuning@knzb.nl. Let op, ze worden dan ook als bondsspelactiviteit verwijderd in Sportlink Club.