• Kennisbank

[Blog] Coronatijd II

16 februari 2023

Zwemmen tijdens Corona

Blog in coronatijd II

In mijn vorige blog schreef ik over mijn zomer die zo anders verlopen was als ik had gedacht. Rustig aan mochten we weer – beperkt – op kantoor werken. We konden ons mooie nieuwe Vragen(v)uur opnemen. We zagen elkaar op gepaste afstand weer geregeld. Hoe anders is het vandaag. We werken zeker tot half november 2020 weer volledig thuis.

Veel bestuurders hebben Christel en mij gevonden met hun vragen, verzoeken en wensen. We zijn blij dat ze ons meenemen in hun ideeën, gedachte en ook hun bezorgdheid. Alleen dan kunnen we elkaar vinden en zorgen dat we jullie wensen meenemen in onze werkzaamheden.

Ik merk dat ik geniet van het thuiswerken, dat ik gemotiveerd genoeg ben om mezelf aan het werk te zetten. Ik merk ook dat ik tevreden ben met in het weekend een wandeling door onze buurt, of op zoek naar andere rustige plaatsen, zodat we de afstand kunnen handhaven. Ik merk ook dat mijn kasten nog nooit zo netjes opgeruimd zijn geweest. Het huis is prachtig opgeruimd, elke dag weer. Het aantal klusjes die we in huis nog willen doen, is nog maar piepklein. Het huis zit strak in de lak, nieuwe spulletjes, elke week een mooie bos bloemen. En als klap op de vuurpijl: een prachtig bureau om aan te werken. In de huiskamer. Ik ben er super blij mee. En zoals Cruijff graag zei: Elk nadeel heb z’n voordeel.

Ik mis ondertussen ook sommige mensen. De warme omhelzing van mijn familie. Het ongeremd bijkletsen met vriendinnen. Het gezellig samen koken en eten met vrienden. Het brainstormen en grappen met mijn collega’s. Bootcamp met die superleuke meiden. We sporten online. Das toch net even anders… En ik weet het: gezondheid is niet te koop. En dus hou ik me aan de afspraken van onze regering. En hou ik keurig afstand. En draag ik ook mijn mondkapje in de winkels die dat waarderen. En dus werk ik thuis. Alleen. En zijn Christel en ik beschikbaar voor jullie. Voor al jullie vragen.

Komende week gaan wij weer - op gepaste afstand van elkaar - een Vragen(v)uur opnemen. We zijn trots te melden dat we wederom gebruik mogen maken van de expertise van Professor Dr. Andy Hoepelman, waterpoloër in hart en nieren, hoogleraar interne geneeskunde en infectieziekten aan het UMC Utrecht. Hij neemt de tijd onze vragen te beantwoorden aangaande Covid-19. Ook Aschwin Lankwarden, onze directeur, komt ook voor onze camera. We vragen hem naar zijn eerste 2 jaar als directeur bij de KNZB en we bevragen hem over wat er achter de schermen bij de KNZB gebeurt. We hebben al veel vragen verzameld, maar mocht je nog een brandende vraag hebben: stuur hem in voor dinsdag 20 oktober a.s. We zullen de vragen voorleggen aan onze gasten!

Blijf gezond!

Irma