• Jeugdsport

Clubbijeenkomst en jeugdpeiling

09 februari 2024

Kinderen 2

Jeugdpeiling

Om kinderen echt centraal te stellen nodigen we je uit om kinderen een stem te geven. Hiervoor hebben we een jeugdpeiling ontwikkeld. Deze tool is gemakkelijk in te vullen voor kinderen en kan jouw club een hoop inzichten geven. Deel de onderstaande link met je jeugdleden en geef ze zo een stem. Bespreek de antwoorden tijdens een 'clubbijeenkomst jeugdsport', daarover lees je hieronder meer.

De resultaten van de jeugdpeiling van jouw club zijn op te vragen via jeugdsport@knzb.nl. Hier kan je ook terecht als je ondersteuning wenst bij de vervolgstappen.

Format clubbijeenkomst jeugdsport

Ga op jouw club in gesprek over het versterken van het jeugdsportklimaat! We hebben een format voor een clubbijeenkomst ontwikkeld welke je kan helpen om samen met jeugdtrainers, ouders en jeugdcommissieleden het gesprek aan te gaan en afspraken te maken. Zo werk je samen aan Zorgeloos Zwemplezier voor de kinderen op jouw club.

Veel verenigingen starten het jaar of het sportseizoen met een bijeenkomst voor trainers en/of ouders. Vaak zijn deze bijeenkomsten gericht op praktische zaken. We nodigen je uit om de bijeenkomst (ook) anders in te steken en met elkaar het gesprek aan te gaan over de gezamenlijke verantwoordelijkheid om alle kinderen een veilige en plezierige sportomgeving te bieden. Download het format hieronder en pas deze aan naar je eigen club.
Hulp nodig? Stuur een email naar jeugdsport@knzb.nl.