• KNZB
  • Zwemveiligheid

Voor aanbieders

06 februari 2023

Wij adviseren ouders en verzorgers van kinderen die extra aandacht kunnen gebruiken tijdens het leren zwemmen informatie op te vragen bij zwemverenigingen, zwembaden en zwemlesaanbieders uit de eigen omgeving, die ook lessen aanbieden in kleine groepjes.

Er zijn ook gespecialiseerde zwemscholen voor kinderen met een beperking. Deze zijn te vinden via de website van jouw gemeente of via de website van Uniek Sporten.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via zwemles@knzb.nl

Veelgestelde vragen

Krijgen de lesgevers een scholing wanneer een organisatie start met SuperSpetters?

Wanneer jouw organisatie start met het aanbieden van SuperSpetters wordt er op locatie een introductiebijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst komen de lesgevers alles te weten over SuperSpetters, de inhoud van de lessen, het gebruik van de materialen en het contact met de ouders. Voor het gebruik van SuperSpetters hoeft naast de introductiebijeenkomst geen speciale opleiding gevolgd te worden. Wel dient de lesgever gediplomeerd te zijn (minimaal niveau 2). De introductiebijeenkomst en de geleverde documenten geven voldoende handvaten om de lessen te verzorgen.

Kan ik het zwemboek en de andere materialen ook bestellen zonder met SuperSpetters te werken?

Het speciaal voor SuperSpetters ontwikkelde zwemboek is alleen aan te schaffen door organisaties die gebruik maken van de gehele methode.

Wordt de SuperSpetters zwemlesmethode nog geüpdatet?

Wij zijn trots te melden dat ons maatwerk zwemdiploma door de NRZ is goedgekeurd. Hierdoor zullen een aantal kleine wijzigingen plaatsvinden in het afzwemmen. Deze zomer zal de zwemlessenreeks worden aangepast naar de nieuwe diploma eisen. In augustus/september is dit afgerond en klaar voor gebruik voor het nieuwe seizoen. We zullen dan ook de site aanpassen, zodat de lessenreeksen voor iedereen beschikbaar zijn. Voor 2024 staan er grotere aanpassingen van de methode gepland naar de nieuwste inzichten en mogelijkheden. Dit zullen wij doen met een groep experts. Mocht je daar deel van willen uitmaken, laat het ons dan graag weten. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Zijn wij nog verzekerd via de KNZB als we geen lid meer zijn, maar wel SuperSpetters aanbieden?

De verzekeringen zijn enkel en uitsluitend voor leden van de KNZB.

Wij willen ons kader graag beter opleiden. Wat zijn de mogelijkheden?

De KNZB werkt sinds 4 jaar samen met ondernemers voor het opleiden van kader. Deze ondernemers zijn zelfstandige bedrijven, maar de kwaliteit wordt gecontroleerd door de KNZB. Een overzicht van onze ondernemers vind je hier. Onze ondernemers kunnen ook een aangepast lesprogramma aanbieden op basis van de aanwezige kennis en eventueel al eerder gevolgde opleidingen. Dit is ter beoordeling van de ondernemer.

Ook de NRZ biedt opleidingen voor zwemleskader.

Kan de KNZB helpen bij het behouden van kader?

Op de website van de KNZB onder het tabblad Kennisacademie staan tips, whitepapers en best practises waar de vereniging gebruik van kan maken. Ook de verenigingsondersteuner kan hier een rol bij spelen.

Wie levert nu de SuperSpetters lespakketten?

De SuperSpetters lespakketten worden vanaf 1 februari 2022 geleverd door KidsMarketeers. Het lespakket is qua inhoud onveranderd. Als je vragen hebt over de producten, leveringen of bestellingen kun je contact opnemen met KidsMarketeers, Robbert-Jan Driessen, via rjd@kidsmarketeers.com of bel naar 023-3030360.

Toch meer informatie voor ouders?