• Sportlink
 • Software

Sportlink

09 februari 2023

Sportlink Logo

Wat is Sportlink?

Met Sportlink Club kun je onder andere de ledengegevens administreren, maar heb je als zwemvereniging of startgemeenschap nog meer mogelijkheden, zoals:

 • Het administreren en registreren van: relaties, commissies, teams, oud leden en sponsoren.
 • Het administreren van de verschillende sportactiviteiten binnen de KNZB: zwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen, schoonspringen, open water zwemmen, gehandicaptensport, masters, elementair zwemmen, recreatieve leden, triatlon.
 • Het aanvragen en afmelden van startvergunningen, inclusief startnummers.
 • Het verwerken van wedstrijdplanning waterpolo, teamopgave, tuchtzaken.

Tevens kun je in Sportlink Club als zwemvereniging de contributie beheren. Je kunt hiervoor de Sportlink Club Contributiemodule gebruiken. Hierdoor heb je alle gegevens die aan de basis liggen van een contributierun direct bij de hand en kun je eenvoudig de verschillende contributieprofielen aan de betaalperioden koppelen.

Ook heb je de mogelijkheid de betalingswijze van de leden in te stellen, waardoor de output van een contributierun makkelijker te organiseren is. Natuurlijk kan dit ook voor automatische incasso.

Tot slot kun je deze module ook gebruiken voor het aanmaken van facturen voor donateurs en andere relaties.

Kortom met Sportlink Club vereenvoudig je de administratie en houdt je meer tijd over voor sport. Alle voordelen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Voordelen van Sportlink Club

Het gebruik van Sportlink Club heeft voor jouw club de volgende voordelen:

 • Werk online met Sportlink Club, je bent daarom onafhankelijk van een vaste werkplaats.
 • Autoriseer meerdere personen voor Sportlink Club en geef aan welk gedeelte van de administratie deze persoon mag gebruiken.
 • Registreer eenvoudig leden, donateurs, sponsoren en ander soort relaties.
 • Communiceer eenvoudig en direct richting leden door middel van b.v. een specifieke nieuwsbrief naar donateurs, sponsoren en ander soort relaties.

Ook is er de mogelijkheid om Sportlink Club uit te breiden met de modules die jouw vereniging wenst! Denk aan een boekhoudmodule, vrijwilligersmodule en alle toekomstige modules.

Sportlink Club staat in direct contact met de KNZB en kan daarom functionaliteiten aanbieden die speciaal voor de zwemverenigingen bedoeld zijn. Bovendien hoef je niet langer allerlei ingewikkelde formulieren in te vullen voor bijvoorbeeld de contributieopgave.

Met Sportlink Club maak je altijd gebruik van de nieuwste versie en de nieuwste ontwikkelingen.

Kom je zelf ergens niet uit? Dan kun je gebruik maken van de professionele helpdesk, zowel via internet als telefonisch. Ook de KNZB is natuurlijk beschikbaar voor assistentie en advies en kan zo nodig bij eventuele problemen namens jou contact opnemen met Sportlink.

Softwarekoppeling Internet Zwemscore Module en Sportlink Club

Voor verenigingen die zwemlessen verzorgen is een dubbele administratie niet nodig. Sportlink Club is namelijk gekoppeld aan de Internet Zwemscore Module. Verenigingen kunnen de koppeling aanvragen via verenigingsondersteuning@knzb.nl.

De koppeling werkt als volgt:

 1. Het aanmelden van zwemleskinderen wordt gedaan in Zwemscore.
 2. De aanmelding komt in een “wachtlijst” te staan.
 3. Zodra de spelactiviteiten KNZB-zwemlesmethode (was SuperSpetters) of Zwem-ABC wordt toegevoegd worden de persoonsgegevens en de spelactiviteit doorgezet naar Sportlink.
 4. Is een kind al eerder in Zwemscore aangemeld, omdat hij/zij al bij een andere verenigingen zwemles heeft gevolgd? Dan wordt het lid geparkeerd in Sportlink om dubbelingen te voorkomen. De KNZB kan het geparkeerde lid accepteren in Sportlink om te voorkomen dat ze meerdere keren in Sportlink met verschillende relatiecodes worden toegevoegd.
 5. Er worden geen IBAN-gegevens vanuit Zwemscore doorgestuurd naar Sportlink.
 6. Wijzigingen in NAW-gegevens worden gedaan in Sportlink Club. Zwemscore heeft de mogelijkheid de wijzigingen op te halen uit Sportlink.
 7. Zodra het kind geen lid meer is van de vereniging, wordt hij/zij afgemeld als bondslid in Sportclub.

Op deze manier houdt de secretaris van de ledenadministratie de controle over de ledengegevens.

Per vereniging kan de koppeling tussen Zwemscore en Sportlink worden aangezet. Als jouw vereniging hiervan gebruikt wil maken en deze is al gebruiker van Zwemscore, dan kun je een mail sturen naar servicedesk@ppibv.nl. Als jouw vereniging nog niet met Zwemscore werkt, maar hiermee wil gaan beginnen, vul dan het formulier op deze pagina in.

Sportlink installeren

Vooraf aan het downloaden van Sportlink Club dien je altijd eerst te controleren of je over de meest recente versie van Java beschikt.

Klik hier om uw Java versie te controleren of installeren

Klik hier om Sportlink Club te downloaden en te installeren

Sportlink Club opstarten
Start je Sportlink Club regelmatig op via de website van Sportlink? Op de website kun je Sportlink Club direct opstarten vanaf de homepage. Rechts bovenin zie je de knop Start Sportlink Club, waarna je kunt klikken op het KNZB logo. U kunt vervolgens direct aan de slag. Meer tijd voor sport!

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club
Voor de handleiding van Sportlink Club kijk op deze pagina.

Handleiding wedstrijdplannen
Klik hier voor een werkinstructie om wedstrijden te plannen via het accommodatie bezetting overzicht.

De inloggegevens voor Sportlink Club heeft je secretaris per email ontvangen op het vereniging@zwembond.nl email account. De beheerder van Sportlink Club van de vereniging heeft de mogelijkheid om meerdere accounts aan te maken binnen Sportlink Club.