• Waterbasketbal

Waterbasketbal competitie

23 februari 2023

1000047365

De KNZB organiseert de waterbasketbalcompetitie verdeeld in drie regio’s. In deze competitie worden de waterbasketbalwedstrijden gespeeld in de vorm van toernooien. Tijdens deze toernooien worden er meerdere wedstrijden gespeeld tegen teams uit de regio. Daarnaast wordt ieder jaar het Nederlands Kampioenschap Waterbasketbal gehouden.

Uitslagen competitie

Alle uitslagen van de waterbasketbal competitie zijn terug te vinden in de webkalender.

Formulieren en handboek

De formulieren voor de waterbasketbalcompetitie en het handboek waterbasketbal kunt u hier downloaden. Daar vindt u ook de foto's en de video over hoe u de netjes aan de waterbaskets dient te bevestigen.

Aanvragen waterbasketballegitimatiekaart

Iedere deelnemer aan de KNZB waterbasketbal wedstrijden dient in het bezit te zijn van een waterbasketballegitimatiekaart.

U kunt voor uw deelnemers een legitimatiekaart aanvragen via: waterbasketbal@knzb.nl. Deze kaart dient u volledig ingevuld en voorzien van een pasfoto en een retouradres, terug te sturen naar het bondsbureau. Daar zal de kaart worden voorzien van een KNZB stempel waarna de kaart naar u terug gestuurd zal worden.

Aanmelden wedstrijden/toernooien

Verenigingen die een waterbasketbalwedstrijd of toernooi organiseren dienen deze bij de KNZB aan te melden via de webkalender. Via de KNZB website bij KNZB voor – verenigingen/vrijwilligers kunt u de inlogcode en wachtwoord opvragen door op wachtwoord vergeten te klikken, vervolgens uw vereniging/stichting@zwembond.nl e-mail adres in te vullen en op verstuur te klikken. De inlogcode en het wachtwoord wordt naar het @zwembond.nl adres opgestuurd. De secretaris van de vereniging heeft toegang tot dit e-mailaccount. Hierna kunt u onder KNZB voor / verenigingen/vrijwilligers/ inloggen en uw wedstrijd aanmelden cq. de uitslag uploaden. Het aanmelden van wedstrijden/toernooien dient uiterlijk 2 weken voor de wedstrijddatum plaats te vinden. Na afloop dient u binnen drie dagen na de wedstrijd/toernooi hier ook de uitslagen te uploaden.

Regio coördinatoren:

Regio Noord:
* Competitieleider: Renate v Urk
* Scheidsrechterszaken: Renate v Urk

Regio Oost:
* Competitieleider: Martijn Kosters
* Scheidsrechterszaken: Martijn Kosters

Regio Zuid:
* Competitieleider: Jos de Vries
* Scheidsrechterszaken: Dolf vd Meulen

Veelgestelde vragen waterbasketbalcompetitie

Meer info over spelersopgave

De spelersopgaven dienen op de gebruikelijke wijze via de regiocoördinatoren te worden gedaan.

Meer info over inleggelden

De inleggelden voor de waterbasketbalcompetitie bedragen voor elk seizoen zijn terug te vinden in de tarievenlijst. De inleggelden zullen in de maand juli via het verenigingsdepot worden verrekend. Inleggelden zijn verschuldigd vanaf het moment dat een team aan het eerste toernooi deelneemt. Indien een team later in het seizoen wordt teruggetrokken blijft het inleggeld verschuldigd.

Kunnen scheidsrechters hun reiskosten declareren?

Scheidsrechters kunnen hun reiskosten voor de waterbasketbaltoernooien declareren bij de KNZB. U kunt hiervoor uw declaratie digitaal insturen. Dit kan via deze link: declaratie vrijwilligers

Zijn scheidsrechters verzekerd?

Wij willen de scheidsrechters er op wijzen dat zij in verband met hun verzekering lid dienen te zijn van een bij de KNZB aangesloten vereniging of stichting.

Welke kleding moeten scheidsrechters dragen bij een waterbasketbal wedstrijd?

Voor alle waterbasketbalscheidsrechters zijn via de webshop scheidsrechterpolo's te koop. Alle scheidsrechters dienen conform het KNZB reglement een witte polo en witte lange broek te dragen.