• Waterpolo

Anne Collas verlaat De Ham met nederlaag tegen GZC Donk

07 april 2023

Anne Collas

Anne Collas verlaat De Ham met nederlaag tegen GZC Donk

Donderdag stond in de inhaalwedstrijd tussen de dames van De Ham en GZC Donk op het programma. Het was de laatste wedstrijd van de ploeg uit Krommenie voor de play-offs, maar de wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van Anne Collas. De Nederlandse Française lag voor het laatst onder de lat voordat ze zich aansluit bij de Franse selectie om zich fulltime voor te bereiden op de Olympische Spelen in Parijs.

Collas kon overigens niet voorkomen dat GZC Donk er met de winst vandoor ging. Het werd 9-13 voor de ploeg van Ingrid Veenhuis. De Goudse ploeg heeft om de koppositie veilig te stellen nog een wedstrijd tegoed, zaterdag tegen Het Ravijn.

Collas is geboren in Frankrijk en heeft een Franse vader. Op 10 april meldt zij zich bij de Franse ploeg die dan al start met de voorbereiding op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Frankrijk is als organiserend land al zeker van deelname. Collas heeft zich vorig jaar op het WK en EK bewezen als de onbetwiste nummer 1 van het Franse team. Helaas voor De Ham heeft de bondscoach van Frankrijk haar nu al opgeëist, waardoor De Ham zonder haar sterke keeper verder moet.

In de volgende ManMeer! komt een uitgebreid interview met Collas.

Eredivisie Dames

Donderdag 6 april

De Ham – GZC Donk: 9-13 (2-5, 2-2, 3-2, 2-4).
De Ham: Lizette Rozeboom 4, Amy Rozemeijer 3, Regina van t Veer 1, Melissa Schipper 1.
GZC Donk: Saskia Vos 4, Brigitte Sleeking 3, Marit van der Weijden 3, Gaby van Dijk 1, Anouk Vermeulen 1, Iris Snoeij 1.

Beeld: Anne Collas in actie (Wim Beunk Fotografie)