• Waterpolo

Doudesis kijkt tevreden terug op uniek 'experiment'

02 februari 2023

Nieuws Doudesis kijkt tevreden terug op uniek experiment

Doudesis kijkt tevreden terug op uniek 'experiment'

Woensdag keerden de Nederlandse waterpolodames terug uit Sabadell waar zij drie dagen oefenwedstrijden tegen speelden. Bondscoach Evangelos Doudesis kijkt tevreden terug op het ‘experiment’ om te sparren met een van de beste clubteams van de wereld.

“Het was een uniek trainingskamp, ook al omdat Sabrina van der Sloot met haar club CN Sabadell tégen Nederland speelde. Dat maakte het extra bijzonder. Maar het belangrijkste was natuurlijk dat we op deze manier een antwoord hadden op onze zoektocht naar meer competitieve wedstrijden. Sabadell had dezelfde behoefte met de ‘classico’ tegen CN Mataro en de kwartfinales in de Champions League in het vooruitzicht. Dus we vulden elkaar mooi aan.”

Voor deze trip riep Doudesis alleen speelsters op die actief zijn in de Eredivisie. “Zo had ik een goede mix van ervaren speelsters en jonge talenten. In totaal hebben we vier keer tegen elkaar gespeeld. Een mooie ervaring en zeker van toegevoegde waarde in het proces van dit team.”

De volgende speelsters kwamen in Sabadell in actie: Britt van den Dobbelsteen (ZV De Zaan, keepster), Maxine Schaap (ZV De Zaan), Bente Rogge (ZV De Zaan), Kitty-Lynn Joustra (ZV De Zaan), Lieke Rogge (ZV De Zaan), Lois den Ouden (ZV De Zaan), Brigitte Sleeking (GZC Donk), Maartje Keuning (GZC Donk), Marit van der Weijden (GZC Donk), Lola Moolhuijzen (Polar Bears), Noa de Vries (Het Ravijn).

Beeld: Oranje en CN Sabadell samen op de foto