• Wedstrijdzwemmen

Eindstand KNZB Zwemcompetitie bekend

13 maart 2024

PSV kampioen 2023 2024

Afgelopen weekend was de apotheose van de KNZB Zwemcompetitie, met deel 4 op het programma. Een zware ronde met veel wisselslag en ook voor senioren in veel klassen de 200m vlinderslag. Ook de junioren mochten aan de bak met de 4x200 wisselslag estafette gemengd.

In een eerder bericht was al te lezen dat in Eindhoven de beslissing is gevallen in de Eredivisie. PSV is de nieuwe landskampioen, gevolgd door Blue Marlins en ZPC AMERSFOORT. Ook in alle andere divisies en klassen zijn, na intensieve controle, de eindstanden nu bekend.

We feliciteren alle winnaars en promovendi van de verschillende divisies en klassen met het behaalde resultaat en we hopen dat de ploegen die helaas een stapje terug moeten doen volgend seizoen weer met volle moed de competitie aangaan.

Als laatste wijzen we op de wijziging in de zwemcompetitie, waarbij er twee Eerste Divisies worden gevormd, de regionale klassen gaan verdwijnen en we met loting deze Eerste Divisies en de A, B en C klassen gaan vullen. De loting zal plaats vinden in het weekend van de NJK in Eindhoven. We verwijzen graag naar de promotie/degradatieregeling waarin alles wordt uitgelegd.

KNZB Taakgroep Competities & Circuits
Mary Berns, Larissa Brak, Ronald Grove en Jeroen Dellebeke