• Waterpolo

Mooi afscheid Mark Siewers en Matthijs Lucas

08 januari 2023

Afscheidswedstrijd - Matthijs Lucas VS Mark Siewers

Mooi afscheid Mark Siewers en Matthijs Lucas

Zondag namen oud-internationals Matthijs Lucas en Mark Siewers afscheid van het waterpolo op het hoogste niveau. ZPC Amersfoort had speciaal een wedstrijd voor hun georganiseerd. Heel wat waterpolocoryfeeën stoften hun zwembroek af en doken het Amersfoortse chloorwater in.

Dat de afscheidswedstrijd door ZPC Amersfoort werd georganiseerd, is geen verrassing. Siewers en Lucas hebben immers een grote bijdrage geleverd aan het Amersfoortse waterpolo. Lucas is een echt ‘kind van de club’. In 2003 debuteerde hij in het eerste van toen nog AZ&PC tot hij in 2010 de overstap maakte naar Schuurman BZC. In Borculo werd hij onder andere vier jaar achter elkaar Nederlands kampioen. In 2015 keerde hij terug naar zijn oude liefde waar hij tot 2019 in het eerste speelde. Van 2006 tot 2014 speelde Lucas ook in Oranje. Hij kwam tot 95 officiële interlands.

Mark Siewers heeft zijn opleiding genoten bij HZC De Robben. In 2003 kwam hij naar Amersfoort. In 2006 verkaste hij naar GZC Donk waar hij grote successen vierde. In 2016 keerde hij terug naar ZPC Amersfoort waar hij tot vorig seizoen in de hoofdmacht speelde. Tussen 2001 en 2008 kwam hij 140 keer uit voor het Nederlands team. Vorig seizoen stopte Siewers op 44-jarige(!) leeftijd in het eerste, maar daarmee vertrok hij niet uit de Amerena. Hij is inmiddels coach van de Amersfoortse hoofdmacht en de D-jeugd. Zijn eigen wedstrijden speelt hij nog regelmatig in het tweede team. Daarnaast is hij ook nog coördinator van de jongenslijn en de waterpoloschool. Lucas speelt af en toe nog een wedstrijdje in het tweede en het vierde. Ook geeft hij midvoortraining aan Heren 1 en Dames 1.

Zondag kregen zij een waardig afscheid. ‘Team Lucas’ won uiteindelijk van ‘Team Siewers’ met 8-3, maar er was niemand die daar echt waarde aan hechtte. Na een time-out in de laatste minuut kregen zij een staande ovatie van het publiek op de stampvolle tribune.

Team Lucas
Matthijs Lucas
Willem Wouter Gerritse
Jordy Stil
Jip Dorrestein
Jaap Lucas
Robin Reverda
Martijn Reverda
Richard van Eck
Frank Hoogland
Lars van der Laan
Xander Coemans

Coach: Zeno Reuten

Team Siewers
Mark Siewers
Peter Siewers
Lars Reuten
Robbert Willems
Mick van den Bree
Arno Havenga
Marc Nolting
Arie van de Bunt
Walter Schellingerhout
Mark Smit
Edwin Elferink
Marco Jan de Jager
Douwe Jousma

Coach: Johan Aantjes

Scheidsrechters: Gert Nonnekes en Rik van der Kolk

Afscheidswedstrijd
De hele groep bij elkaar

Beeld: ZPC Amersfoort